Buna ziua!
Ma confrunt cu o situatie noua.Lucrez la o firma care se ocupa cu implementarea unor proiecte din fonduri europene. Dupa cum bine se stie bani nu prea au mai fost dati in urma cererilor de rambursare datorita nenumaratelor probleme aparute si in presa, fapt pentru care salariile catre membrii echipei de proiect nu au mai fost virate din luna august 2012.Azi am primit o instiintare privind instituirea unei porpiri pentru o colega, In cadrul acesteia se specifica ca aceasta este obligata la plata unei anumite sume de bani la data de 01.03.2012. Avand in vedere ca urmeaza sa primim ceva bani si se vor face plati de salarii eu de cand ar trebui sa aplic poprirea, de la data inregistrarii instiintarii privind instituirea acesteia in cadrul institutiei la care lucrez, respectiv 02.2013, sau de la data 08.2012, data de la care ea urmeaza sa primeasca salariile restante? Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Sunt membru intr-un proiect ce utilizeaza fonduri structurale si ma intereseaza sa stiu daca conform noului cod al muncii se mai pot intocmii conventii civile de prestari servicii. Daca da, va rog sa-mi spuneti si care este perioada maxima pe care se poate incheia o astfel de conventie civila.
Buna1 Am si eu o intrebare.Intr-o procedura de achizitie publica ce are criteriul de atribuire oferta ce mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic, oferta financiara trebuie sa fie punctata. Intrebarea este daca exista o prevedere ce stabileste un punctaj minim. Din mai multe discutii am aflat ca ar fi minim 50 de puncte sau 50%, din totualul de 100 puncte, respectiv 100%, dar nimeni nu a putut sa-mi ofere o fundamentare, respectiv o prevedere legala.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am o problema, am imprumutat o persoana cu o suma de banii, o parte din bani a fost data personal iar alta prin mandat postal.
Acum persoana respectiva nu mai recunoaste acest lucru.
Cum pot recupera banii, daca ii mai pot recupera.Mentionez ca am sms si telefoane inregistrate in care recunoaste.
Eu sincer cred ca sunt ca si pierduti, dar poate ma ajutati voi cu un sfat.
MUltumesc!
Buna ziua! Am si eu o nelamurire pot face o cerere de oferta pe loturi iar in documentatie sa cer ca ofertantul sa prezinte oferta pentru toate loturile astfel sa inchei un singur contract cu un singur ofertant pentru toate loturile?
Multumesc anticipat
Buna ziua,
Am si eu o problema legata de semnarea fisei de post. Vreau sa stiu in ce conditii pot refuza semnarea unei fise de post.Sesizez in fisa de post , care mi-a fost adusa la cunostinta dupa ce a fost semnata de toata lumea, respectiv sefii, ca anumite atributii imi depasesc pregatirea sau nu corespund pregatirii si mai mult de atat ocupand un post de executie mi se dau competende depline decizionale in ceea ce priveste atributiile din fisa postului.
Am nevoie de un raspuns urgent.
Multumesc mult
Buna ziua,
Am si eu o problema urgenta si sper sa ma ajutati.
Am un contract de prestari servicii cu o firma, care urmeaza sa asigure servicii de curatenie lunare contra unei sume de bani.Suma pe care urmeaza sa o plateasca institutia la care lucrez. Pentru aceste servicii care se presteaza la sediul institutiei se consuma utilitati, respectiv apa si curent, de la beneficiar. In contract nu este stipulat ca prestatorul va platii contravaloarea utilitatilor consumate pentru a presta serviciul de care institutia la care lucrez are nevoie.Mie mi se pare normal ca aceste utilitati sa fie platite de beneficiarul serviciilor, respectiv institutia.Unii colegi spun ca trebuia prevazut in contract o clauza prin care prestatorul sa plateasca contravaloarea utilitatilor consumate pentru prestarea serviciilor. Voi ce spuneti? Sunt disperata.Pana la urma prestatorul trebuie sa plateasca utilitatile pe care le consuma de la beneficiar?
Buna ziua! Am si eu o speta si sper sa ma ajutati.In data de 10 01.2010 doua societati au fuzionat, iar eu eram angajata pe postul de consilier juridic in cadrul uneia dintre ele.Saptamana trecuta au inceput sa se imparta decizii privind fuziunea si, surpriza, acte aditionale privind schimbarea felului muncii, respectiv referent.Mentionez ca nu am semnat un contract individual de munca cu noua companie, caci cele doua societati au fuzionat prin contopire, dand nastere uneia noua.Ce sa fac in aceasta situatie? Este legal actul aditional de schimbarea a felului muncii?
Buna!
In prezent sunt in divort dar am o situatie mai speciala prin faptul ca am o fetita de 8 luni.In primul rand am o problema cu locuita.Cand m-am casatorit cu sotul meu el avea o garsoniera pe numele mamei lui, pe care am vandut-o dupa casatorie si am folosit bani in cumpararea unui apartament.Mentionez ca am facut imprumut la banca pentru diferent si pentru contravaloarea garsonierei nu exista nici un act, ei ne-au fost dati de soacra mea.Acum, ea, soacra mea vrea sa isi recastige aceea suma de bani care a fost luata dupa vanzarea garsonierei.As vrea sa stiu ce se poate intampla.Daca poate sa isi rcupereze acesti bani desi ei au fost un cadou pentru tanarul cuplu?Aceasta este prima mea intrebare.
Iar cea de-a doua problema este urmatoarea:Sotul meu a pasarit domiciliul de mai bine de o luna si a intentat proces de divort pentru ca are o relatie cu o alta femeie.Relatie pe care bineintele o neaga si eu nu pot sa o demonstrez.Au fost la un moment dat niste nesaje pe care intre timp a facut in asa el de le-a sters.Nu asta ar fi problema, dar acum isi doreste foarte multe vizite la fetita noastra, respectiv sa o ia in fiecare week-end, 1 luna vara, 2 saptamani iarna si de ziua ei de nastere 3 ore.Poate castiga atata de mult avand in vedere ca pana acum nu a dorit-o si nu m-a ajutat deloc cu ea?Oface doar la ambitie pentru ca stie ca ma doare, mai mult ma tot ameninta ca o sa ma poarte prin tribunal viata intreaga..Mai mult copilul are in prezent 8 luni si nu poate fi mutat dintr-o casa in alta, are ore de masa care trebuiesc
respectate, in plus ea nu sta cu nemeni mai mult de o ora , pentru ca este obienuita cu mine.Astept raspunsurile dumneavoastra.Multumesc anticipat!