avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters88744

Activitate ContSters88744

Daca sunteti singurul beneficiar al actului de intretinere, fratele dvs. nu are niciun drept deoarece bunul a iesit din masa succesorala. La moartea tatalui dvs. veti fi unicul proprietar al casei.
Răspuns la discuția Daune morale
Daunele morale se acorda in situatia in care o persoana printr-un delict civil a provocat suferinte de ordin psihic. In speta de fata litigiul este unul nascut din mostenire si ma indoiesc ca vreo instanta ar acorda daune morale. In plus se platesc taxe si timbru si eventual un aparator motiv pentru care nu prea cred ca are sanse actiunea dvs.
Sa incerce dezbaterea succesiunii oricum intrucat se poate considera ca a acceptat tacit. Asta daca nu o contesta ceilalti mostenitori.
Se poate introduce o actiune in rezolutiunea contractului motivat de comportamentul parintilor care impiedica executarea contractului iar in cadrul procesului se vor solicita si imbunatatirile. Sau daca nu asteptati sa fiti dati in judecata si solicitati cheltuielile cu imbunatatirile pe calea unei cereri reconventionale.
Răspuns la discuția Drepturi concubin
apartamentul se poate vinde si fara el numai ca in cazul in care s-a constituit un drept de abitatie sau uzufruct viager pentru el, cumparatorul va fi obligat sa-l respecte pana la moartea parterenului mamei dvs.
Răspuns la discuția Drepturi concubin
chiar daca se casatoresc tot nu are drepturi la acel apartament deoarece acel apartament este un bun din afara casatoriei, un bun propriu, si nu intra in masa bunurilor devalmase intre soti. Daca vrea sa se asigure ca nu va ramane pe drumuri poate sa-i confere un drept de abitatie viagera pe apartament.
Răspuns la discuția Drepturi concubin
Acea persoana nu are niciun drept asupra apartamentului, niciun drept de creanta si niciun drept real. Nefiind casatorit este tolerat in apartament iar daca se intampla ca mama dvs. sa moara, dvs. si sora dvs. in calitate de mostenitori legali puteti sa-l dati afara.
Răspuns la discuția Mostenire
Daca cel caruia vreti sa-i lasati apartamentul nu este mostenitor legal al dvs. (si nici ceilalti fratii ai acestuia precum si parintii lor) atunci puteti lasa testament sau incheia un contract de intretinere.
Răspuns la discuția Mostenire teren agricol
Prin mostenire se preiau atat drepturile dar si obligatiile ceea ce face ca dvs. impreuna cu ceilalti mostenitori sunteti tinuti de acel contract pana la expirare. O eventuala reziliere se poate face in conditiile contractuale.
Răspuns la discuția Teren intravilan
Ce sa incheiat de fapt a fost un Antecontract de Vanzare-Cumparare iar cumparatorul poate intenta o actiune pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care tine loc de contract de vanzare-cumparare. Faptul ca acel cumparator are posesia terenului face ca termenul de prescriptie sa fie suspendat. Tatal dvs. poate introduce o actiune in anulare antecontractului (concretizat prin Chitanta) pe motiv ca nu este un pret serios.