Solutia este oferita de art.461 alin. (2) C.proc.civ. : ” ... în cazul în care calea de atac vizează numai considerentele( motivarea) hotarârii prin care s-au dat dezlegări unor probleme de drept ce nu au legatură cu judecata acelui proces sau care sunt greșite ori cuprind constatări de fapt ce prejudiciază partea,instanța,admițând calea de atac, va înlătura acele considerente și le va înlocui cu propriile considerente,menținând soluția cuprinsă în dispozitivul hotarârii atacate”.
Pedepsele sunt cele prevazute de legea speciala privind vanatul si vanatoarea coroborate cu prevederile corespunzatoare din Codul penal.Problema principala este aceea a probarii infractiunilor de braconaj deoarece trebuie sa fie gasit obiectul material al infractiunii animalul ucis sau cel putin urme ale braconajului asupra celor reclamati.In situatia in care nu poate fi probata infractiunea cei care au facut plangerea penala sau denuntul pot fi trasi la raspundere penala pentru infractiunea de denuntare calomnioasa prev. de art.259 C.penal.
Da,vede pentru ca suma este comunicata la centrala incidentelor de plata.Va spun din proprie experienta acest fapt.Daca verificati printre documentele primite de la PORSCHE ve-ti gasi si un inscris prin care vi se aduce la cunostinta aceasta situatie.
In primul rand concediul este pe zile lucratoare,deci trebuie sa adaugati la acestea zilele libere din interval.In perioada de preaviz aveti dreptul la 4 ore libere din cele 8 ale unei zile de lucru pentru a va cauta un nou loc de munca.Practic dvs. ar trebui sa mai mergeti 10 zile la lucru din cele 20 de zile lucratoare cat este termenul de preaviz.Daca angajatorul va plateste salariul pe cele doua luni cred ca nu iesiti in pierdere.
Preavizul se acorda in intersul angajatorului.Conform art.75 alin.(1) C.muncii : Persoanele concediate in temeiul art.61 lit.c) şi d) şi al art.65 şi 66 C.muncii beneficiaza de dreptul de preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 zile lucratoare.In perioada de preaviz salariatul beneficiaza de toate drepturile,deci lucreaza şi ca atare ia la cunoştinţă de termen la locul de muncă.Preavizul se trece obligatoriu în decizia de concediere.Numai decizia poate fi contestata in instanţă.Notificarea de preaviz nu se contestă.Dacă salariatul nu se prezinta la locul de muncă in perioada de preaviz i se poate desface contractul de muncă disciplinar.
Restituirea sumei de bani sustrasa nu inseamna automat ca a-ti scapat de fapta penala,ci poate reprezenta o conditie pentru scoaterea dvs. de sub urmarirea penala si aplicarea unei sanctiuni administrative de catre procurorul care supravegheaza urmarirea penala in cauza.
In cazul in care nu restituiti suma de bani solutia este cu certitudine trimiterea in judecata.Ajutor trebuia sa cereti inainte de comiterea infractiunii si nu acum.Ar trebui sa va angajati un avocat,dar si pentru asa ceva aveti nevoie de bani.
Ocupatia martorului are relevanta pentru anchetator sau judecator in ceace priveste perceperea activitatii infractionale si nu credibilitatea acestuia.Declaratia martorului are aceeasi valoare pentru cauza.Nu uitati faptul ca toate aceste date constituie ,,Intrebari prealabile" art.84 C proc.pen şi ele au relevanta pentru organele de ancheta si judecator.
Solicitati in scris eliberarea diplomei de licenta.In caz de refuz solicitati in instanta obligarea unitatii de invatamant pentru emiterea acesteia.Aprecierea diplomei se face de catre baroul la care sustineti examenul sau de Colegiul consilierilor juridici in cazul ca optati pentru profesia de consilier juridic.
Delegarea se poate dispune fragmentat sau printr-o transa de 60 zile in cuprinsul unui interval de 12 luni.In cazul institutiilor publice si regiilor autonome cu specificdeosebit HG nr.1860/2006 stabileste la art.2 din Anexa 1 interdictia fractionarii delegarii prin chemarea nejustificata a salariatului inainte de indeplinirea sarcinilor sau prin fixarea de la inceput a duratei delegarii pe o perioada mai mica decat cea necesara pentru executarea sarcinilor respective.Durata delegarii se stabileste pe yile calendaristice,iar nu lucratoare.
Prelungirea delegarii se poate face pentru perioade succesive de maximum 60 zile,fara sa existe o limita a numarului de prelungiri.Pentru fiecare prelungire este insa obligatoriu acordul salariatului.
Refuzul salariatului pentru prelungirea delegarii nu constituie motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
Daca insa in contractul de individual de munca s-a stipulat o clauza de mobilitate,acordul salariatului este prezumat si deci nu va mai fi necesar la fiecare deplasare.