avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate mariamem

Activitate mariamem

În România

ynocentta a scris:

Unde intentionati sa realizati casatoria?

Buna ziua! Ma interesează cam cât durează si ce acte sunt necesare în vederea căsătoriei unui cetatean roman cu a unui cetățean non european care domiciliază in Europa. Mulțumesc
Buna ziua. Pentru deschidere proces pentru acuzatia de devalizare firma si cerere daune , procesul este civil sau penal?
Buna ziua.
Ce culpa are proprietarul daca declara la fisc contractul de inchiriere dupa 4 luni de la inchirierea efectiva a imobilului? Mentionez ca depunerea la fisc a contractului de inchiriere s-a efectuat in momentul in care s-au finalizat actele de proprietate ale proprietarului, acesta inchiriind fara a avea facuta succesiunea la apartament.
Multumesc.
Va multumesc mult pentru raspuns. Stiti cumva daca pot trimite prin posta dosarul cu confirmare de primire si daca trebuie sa trimit dosarul in 3 exemplare sau doar in 2? Multumesc.
Buna ziua.
Doresc sa dau in judecata o companie aflata in alt oras fata de cel in care locuiesc eu. Unde trebuie sa depun dosarul? La tribunalul de care apartin eu sau la cel de care apartine compania, aceasta fiind din alt oras?
Multumesc
Buna ziua. Doresc sa adresez o intrebare pentru un caz mai complicat. O persoana inainte sa moara a facut un contract de imprumut la notariat dar nu pe numele sau, ci al unei nepoate. A imprumutat un prieten cu suma de 50000 de euro provenita din vanxarea unui imobil. Inainte sa moara a spus familiei si copiilor mostenitori despre acest contract. Nepoata a fost intrebata si a recunoscut, dar a spus ca nu mai gaseste hartia. Bineinteles ca exista un duplicat la notariat. Prietenul dator a recunoscut si el si a promis ca o sa dea banii copiilor. Dar nu a dat niciun ban, spunand ca nu are de unde. Acel contract reprezinta titlu executoriu. Intrebarea este cum pot copiii sa recupereze acei bani?
Bună ziua. Am închiriat un apartament. Am achitat prima luna de chirie plus una garantie, cum practic se procedeaza la noi. Dupa ce m am mutat in apartament de 2 zile, proprietarul m a anunțat ca i a spus o vecina ca am pisica. Probabil era spionul de la etajul unu de la intrarea in bloc uns de proprietar sa fileze tot ce misca in bloc si la 100 m in jur care ma privea dupa perdea cand m am mutat si intocmea rapoarte. Proprietar ul nu m a anuntat ca nu am voie cu un animalut de companie care oricum este foarte inofensiv la modul ca e foarte cuminte. Eu nu am cum sa renunt la pisicul de rasa si sa "il trimit undeva" cum a spus proprietarul. Mentionez ca si proprietarul are un acvariu mare cu pești pe care trebuie sa il ingrijesc cu banii mei si sa suport vajaitul pompei de aer. Ce este de facut in aceasta situatie? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc.
Buna ziua. Detin o florarie si as dori sa scot in fata magazinului pe trotuar un mic stand cu cateva flori expuse, Este necesar sa obtin autorizatie de la primarie pentru a face acest lucru? Astept raspunsul dvs,
Multumesc.
Buna ziua. Stiti cumva daca mai este nevoie de acordul celuilalt parinte pentru a calatori in vacanta cu un copil minor de 13 ani? Stiu ca s-a schimbat ceva de anul acesta. Multumesc.