Buna ziua!
Am radiat din circulatie, la cerere, un autoturism. Nu l-am vandut, nici nu l-am predat la fier vechi, il detin in continuare, atat ca nu circul cu el. Am dus la finante Certificatul de radiere, dar impozitul nu mi-a fost anulat. Motivul invocat a fost ca impozitul nu se datoreaza pentru ca autoturismul este inmatriculat ci pentru ca il detin in continuare si este un mijloc de transport supus inmatricularii. Ce ma sfatuiti?
Buna seara!
Am o intreprindere individuala, activitate comert ambulant, prin piete, de legume si fructe. Ma aprovizionez mai mult din Ungaria. Marfa o transport cu masina personala, un autoturism, pentru care am intocmit contract de comodat cu intr.indiv. Intr-o zi m-a oprit politia cerandu-mi autorizatia de transport pe care ar trebui sa mi-o elibereze, cica,Primaria. Neavand aceasta autorizatie, (mentionez ca am avut factura pt.marfa), mi s-a aplicat amenda si mi s-a ridicat permisul de conducere si permisul, invocandu-se Legea 92/2005 sau 2007, nu mai stiu exact. Va rog sa-mi raspundeti daca intradevar este nevoie de aceasta autorizatie , transportul fiind efectuat pentru afacerea mea personala, nu pentru altcineva, si daca toate masurile luate au fost legale sau a fost un mare abuz? Multumesc.
Nu vreau sa va descurajez, dar astia de la Omniasig nu vor sa plateasca nici daunele stabilite prin sentinta penala, asa ca nu ma mir de ceea ce vi se intampla dvs.Nu stiu cum isi permit asemenea fapte, dar vad ca le merge.
parerea mea este ca sa va prezentati la Directia venituri din cadrul Directiei fiscale( in orase mai mici, la primarie), sa cereti emiterea unui cert.fiscal, prezentand contractul de vanzare cumparare, cartea de identitate a masinii(copie), buletinul dvs. si o fisa unde jos figurati dvs. si pe care tb. sa o semneze cei de la finante, si cu astea mergeti la serv.de inmatriculari sa radiati masina, duceti cert. de radiere la impozite, si cumparatorul nu are decat sa umble cu ea radiata ca il prinde politia!
taxa de inmatriculare nu e cine stie ce, dar cea piperata este taxa de poluare (se achita la trezorerie)! apoi, impozitul la primarie, taxa de talon, numerele ,asigurarea (s-a majorat) si alte chelt.marunte-traduceri,legalizari,diverse cereri,fisa de inmatriculare ( eventual si taxa nr. provizoriu daca este cazul)
un proces verbal care nu a fost semnat de catre contravenient, nu este valabil fara a exista un martor care sa confirme acest lucru si sa semneze pv, asadar, se poate contesta pt. ca are vicii de intocmire