avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate cristi71000

Activitate cristi71000

Buna ziua,

Am o firma (microintreprindere) care nu prea a avut activitate. In urma cu cateva luni am vrut sa o inchid. In timpul in care asteptam bilantul contabil m-am trezit cu control de la Antifrauda Anaf. Nu m-au gasit acasa si s-au suparat foarte tare, m-au sunat si le-am explicat ca firma nu are activitate si oricum e in proces de inchidere.
Ca urmare a acestei convesatii mi-au facut o opozitie la inchiderea firmei (probabil ca sa apuce sa isi faca controlul). Controlul s-a incheiat fara probleme cateva zile mai tarziu. Opozitia este insa in continuare (5 luni mai tarziu) deschisa si eu nu pot inchide firma. Cei doi inspectori se jura ca au trimis documentele pentru a o ridica, ONRC spune ca nu le-a primit iar eu nu stiu ce sa fac.
Ma puteti ajuta cu un sfat, ceva?

Multumesc
Buna ziua,

In 31.12.2011 am inchis un PFA cu norma de venit. Am uitat sa depun declaratia 070 la ANAF asa ca acestia au inregistrat debite in continuare tot anul 2012. In Octombrie 2012 am infiintat un nou PFA asa ca debite neplatite s-au inregistrat pentru 9 luni pentru impozit, CAS si CASS. Am aflat de aceste debite acum (2020), neprimind nici o instiintare oficiala despre ele (evident). In 2018 am primit o propire de cateva sute de lei pe conturi pe care am platit-o ca sa scap e ele. Mi s-a spus ca pentru ca am platit-o termenul de prescriptie s-a sters (!).
Ca datorii exista o suma pentru debite si o suma si mai mare aferenta restantelor inregistrate in acesti ani.
Doresc sa depun declaratia 070 acum urmand sa platesc o amenda de 250 ron pentru nedepunerea ei la timp. Mi s-a spus insa ca aceasta va stinge DOAR debitul, nu si penalizarile, deci practic ar fi mai ieftin pentru mine acum sa platesc debitul si sa beneficiez de ordonanta 69 astfel incat sa se stearga accesoriile.
Intrebare: este adevarat ca depunere acum a declaratiei 070 nu anuleaza si accesoriile aferente sumelor inregistrate in 2012?

Multumesc,
Cristian
Buna ziua,

In anii 2008-2009 si 2012-2016 am avut un PFA cu norma de venit. Acesta a fost inchis in mai 2016. Am platit intotdeauna la timp contributiile la ANAF.

1) Am primit o somatie de plata de la ANAF pentru "Contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoane
fizice - Regularizari" cu o suma destul de mare (peste 1000 ron). In conditiile in care eu am inchis PFA-ul in 2016 (mai) si am efectuat toate platile aferente la timp (impozit, CAS, CASS) cum este posibil?

Unde pot contesta aceasta somatie?

2) Umbland in spatiul virtual de pe contul ANAF am gasit un document intitulat "Situatia obligatiilor fiscale la data 28/02/2018". Din acest document reiese ca as avea de platit peste 10.000 ron (care nu mi-au fost ceruti prin somatie). Sumele sunt din 2009, 2012 (majoritatea) dar si din 2013, 2014, etc. Am gasit unele chitante aferente platilor care mi se imputa, dar nu pe toate. Cum as putea sa contest situatia financiara oferita de ANAF? E posibil sa nu fie o situatie reala?

Care sunt termenele de prescriptie pentru aceste datorii? Pot fi executat silit pentru cele din 2009 de exemplu?

Multumesc!
Buna seara,

Sunt PFA cu norma de venit in IT. Vreau sa iau un credit ipotecar si desi am un venit suficient de mare, banca insista sa le dau declaratia 200 care sa contina venitul REAL, neacceptand ca venit decat suma din decizia de impunere de la ANAF. Efectiv nu am cu cine sa discut care sa priceapa care e treaba cu norma de venit.

Intrebarea mea este: in codul fiscal se spune ca nu am ca pfa cu norma OBLIGATIVITATEA de a depune declaratia 200. Totusi, daca vreau sa o depun e vreo problema? Ma gandesc ca o depun cu suma reala, mi-o stampileaza, ma duc cu ea la banca apoi dupa ce creditul e acordat depun o rectificativa si toata lumea e fericita.

Credeti ca imi vor pune probleme cei de la ANAF in a accepta declatia 200 pe suma reala si nu pe baza normei?
Buna ziua, trebuie sa semnez un antecontract pentru achizitia unei locuinte si as vrea sa stiu ce inseamna urmatorul paragraf care este in termeni prea juridici pentru mine:

"In cazul in care Promitentul-cumparator nu isi va respecta obligatiile de plata asumate prin Antecontract in termenul convenit, Antecontractul va fi considerat rezolvit de plin drept, fara punere in intarziere a Promitentul-cumparator, fara interventia instantei judecatoresti si fara nici o alta formalitate, fara acordarea unui termen de gratie, iar Promitentul-cumparator va pierde sumele achitate (cu titlu de daune interese pentru neexecutarea obligatiilor), precum si cheltuielile efectuate"

Multumesc
Daca o instanta din tara nu da treptate exista instante si in afara. Oricum, decat sa platesc elucubatiile lui B&B (Boc si alalalt idiot), mai bine platesc avocati pe afara. Eu statului roman nu mai dau nici un ban atata timp cat e condus de acesti handicapati.
Nu va mai agitati. Orice ati face sunteti pasibili de amenda pentru interpretarea eronata a unei legi tampesti si ambigue. Drept pentru care am ales sa nu mai platesc nimic catre statul roman. In cazul unei amenzi, vom da in judecata guvernul. Orice instanta din lumea ne va da castig de cauza.
Răspuns la discuția Ce trebuie sa fac ca PFA?
Multumesc. Sa vina Boc si Base la mine acasa sa imi ia declaratiile cu placere. Eu in 3 locuri nu ma duc, ca am de lucru.
Răspuns la discuția Modificari PFA norma de venit
Va rog - cei care ati fost sa depuneti declaratiile - as vrea sa stiu si eu 2 lucruri:

1. De unde (de pe net) iau formularele pentru declaratii
2. Care sunt adresele la care trebuie sa ma duc, pentru ca planuiesc sa dau maine o raita cu declaratiile respective sa scap de ele.
3. Se pot trimite oare prin posta cu confirmare de primire? Unde?

Multumesc
Buna ziua,

Incerc de azi dimineatza sa sun la ANAF ca sa imi explice careva pe acolo ce trebuie sa fac eu de acum incolo. Pana acum ma duceam in fiecare trimestru pe 15 martie/iunie/septembrie/decembrie ca sa platesc 16% din norma.

Ce trebuie sa fac eu de maine in raport cu institutiile statului de rahat in care ma zbat (statul lui boc) ca sa fiu legal? Trebuie sa declar ceva venituri? In baza a ce? Eu m-am facut pfa cu norma ca sa nu am treaba cu calcul de venituri, etc. Trebuie depuse ceva declaratii? Unde? Care sa contina ce?

Merci