Corect, si parerea mea este ca ar fi intrunite conditiile infractiunii de denunt calomnios, deci o plangere penala in acesta directie ar trebui sa fie calea fireasca. Bafta!
Buna ziua! Daca e vorba de o spalatorie, presupun ca este vorba si de o instalatie de gaze curenta pentru incalzit apa. In acest caz sau in situatia in care detin butelii, alte materiale potential periculoase sesizati autoritatile in scris despre pericolul la care sunteti expusi, iar I.G.S.U.-ul adica pompierii sunt cei abilitati sa constate si sa aplice contraventii, dispunand evacuarea in sitautia existentei unui pericol. In rest, e bine sa va constituiti ca asociatie de proprietari si sa urmati pas cu pas litera legii 230/2007. Bafta!
Buna ziua! Tind sa le dau dreptate predecesorilor mei, si anume: schimbarea destinatiei unui spatiu comun se poate face doar cu acordul adunarii generale si neaparat cu acordul celor ce se invecineaza pe verticala si orizontala.
Chiar daca sunteti chiriasa, aveti aceleasi drepturi ca un proprietar de facto. De aici incumba cam tot.
Reclamatiile la administratie sunt oarecum ilogice si nelegale. Decizia administratorului sau a presedintelui de asociatie de a va taxa fara dovada il duce in zona raspunderii civile delictuale. Pe scurt daca il actionati in judecata va trebui sa plateasca dumnealui acele sume pe care vi le-a adaugat dvs , si daune morale daca veti solicita, in functie de decizia instantei(valoarea lor).
Acea persoana poate sa lucreze oriunde, nu numai la primarie, faza vesela este ca astfel este mai succeptibila de a se apropia de sfera partii speciale a codului penal, asa ca ramane ca dvs sa faceti o plangere in scris la primarie in care sa descrieti abuzul la care considerati ca ati fost supusa, apoi, daca raspunsul legal ce trebuie sa va parvina in scris la adresa pe care o veti specifica in inscris, nu va multumi, aveti cale unei plangeri penale la parchetul de pe langa judecatoria de care apartineti pentru infractiunea de abuz in serviciu prin limitarea intereselor pesoanei sau pentru purtare abuziva. Cam asa ar sta realitatea privind drepturile dvs si pot sa va spun ca este un drum cu sanse mari de reusita, dar necesita putina lupta. Pe curand!
Exista Noile reguli privind prelucrarea datelor personale sunt cuprinse in de Decizia ANSPDCP nr. 132/2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 929, din 28 decembrie 2011. Ele vor intra in vigoare la 30 de zile de la momentul publicarii, deci in 27 ianuarie 2012.Colectarea si prelucrarea acestor date, inclusiv dezvaluirea acestora, prin efectuarea si retinerea de copii de pe cartea de identitate sau de pe documente care le contin, sunt interzise, precizeaza actul normativ. Concluzionez deci ca nu prea este ok, decat daca se prezuma acordul dvs. Succes!
Corect, analizati atent hotararea instantei si asigurati-va de inregistrarea bunei credinte pe care o invocati. Teoretic acest lucru in cazul bunurilor mobile va asigura si dreptul de proprietate. In mod firesc fostul proprietar va refuza reimproprietarirea si va prefera plata de catre firma de asigurari. Va doresc bafta!
Buna, daca acel procuror a afisat o pozitie superioara, asta nu prea poate fi sanctionata, dar daca a adoptat un comportament abuziv, agresiv, intimidant treaba se poate rezolva legal. Exista un superior al acestui procuror care e obligat sa tina cont de parerea dvs. iar in ultima instanta puteti sesiza si CSM-ul ca institutie abilitata sa dispuna in aspectele ce-i privesc pe magistrati. Insa aveti grija sa nu cadeti in partea cealalta, exista si infractiunea de denunt calomnios care are doua sensuri. Va doresc succes!
In mod normal n-ar fi trebuit sa se blocheze la o simpla stampila si sa nu v-o ofere, mai ales ca s-a consemnat in caietul inregistrat si pentru ce anume s-ar fi pus acea stampila. Probabil este doar o temere a administratorului/presedintelui asociatiei. Va recomand sa va adresati in scris, anuntand clar ce anume doriti, iar daca nu primiti un raspuns clar, sa va adresati biroului specializat din cadrul primariei de care apartineti. Nu are sens sa facem filosofia stampilei vest versus est. Este evident ca are un scop clar in autentificarea unui act. Si cam atat. Daca este imperios necesara este clar ca o veti primi, iar in cazul refuzului, citi putin partea speciala a codului penal... Cei ce prin inactiunea lor comit un abuz se pot asimila relativ usor categoriei functionarilor/functionarilor publici, chiar daca pozitiile lor de simpli membri ai unei asociatii de proprietari nu emana acest lucru.Va recomand sa fiti ferm si sunt sigur ca o veti obtine. Pe curand!
Treaba cu relativitatea este apanajul lui Einstein, deci relativ lovirea masinii vecinului poate avea o intindere mai mica sau mai mare... Inspectorii de daune apartinand companiilor asiguratoare, din punctul meu strict de vedere sunt niste relativ incompetenti ce vor avea poate brusc impresia ca se afla intr-o situatie de superioritate fata de dvs. Concret s-ar putea sa aiba o comportare putin abuziva si va creeze neplaceri, considerand ca ar fi un fel de "buric al pamantului". Asa ca ideea cea mai buna ar fi sa apelati la niste specialisti acceptati de instante in orice situatie, adica lucratorii unitatii de politie rutiera respective. Asta v-ar scuti de eventuale reconstatari ciudate si momente in care sa va simtiti nasol. Ce nu prea inteleg acesti angajati ai companiilor de asigurari este urmatorul lucru: ca dvs ati platit un pret pentru acea polita de asigurare, asigurand un risc. Acel risc s-a produs, iar acea companie va trebui sa plateasca pretul. Pentru orice altceva exista CSA-ul. Cam asta ar fi treaba. Pe viitor ar trebui sa acceptati riscul de a lovi un caine si sa evitati alte neplaceri cauzate dvs. pe curand!
Intr-adevar veti putea fi amendat daca nu veti fi prezent la termenul precizat. Amenda este dificil de contestat si aproape imposibil de combatut. Urmatoarea etapa va fi aducerea cu un reprezentant al legii(politist sau jandarm). Partea cu acuzarea de marturie mincinoasa, eu nu prea cred, deoarece marturia presupune ceea ce veti declara in fata unui magistrat. Declaratia dvs poate fi modificata lejer sau chiar schimbata daca veti invoca unul dintre motivele pertinente, gen emotii puternice in momentul scrierii, modul inadecvat (intimidant) de abordare de catre politist, etc. Cam asta ar fi situatia. Atentie insa sa nu intruniti elementele constitutive ale infractiunii de denunt calomnios, caci aici se cam schimba datele problemei. Va doresc succes si sa afirmati adevarul si numai adevarul. Restul tine de rolul activ al magistratului....
Teoretic da, puteti fi tras la raspundere, insa constatarea incalcarii legii, promulgata ulterior aparitiei modificarilor in apartament, precum si acceptul privind accesul agentului constatator in locuinta dvs este la latitudinea dvs. Bafta!