avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate Villy1liv Villy1liv

Activitate Villy1liv Villy1liv

Inaintati politiei o plangere penala impotriva baiatului motivand ca acesta este in fata copilei o persoana influenta si autoritara iar prin promisiuni de casatorie a determinat-o sa se mute la acesta si sa intretina relatii sexuale. Sigur in urma vizitei pe care o va face politia sau el politiei o sa se gandeasca serios daca vrea sa o mai gazduiasca.
Sesizati totodata si DGASPC (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului). In urma acestei sesizari va fi facuta, asa cum s-a spus si mai sus, o examinare psihologica. DGASPC va sesiza la randul ei politia.

Succes!
Răspuns la discuția probleme cu un avocat
Nu-i naspa, e foarte naspa! Observ ca nici tu nu esti prea interesat de soarta ta... Atunci avocatul din oficiu.... Ma indoiesc ca daca ai fi sunat-o nu ti-ar fi spus data urmatoarei infatisari. Te asteptai sa iti raspunda la sms-uri? Legat de finalul procesului, vei plati numai pentru fapta ta si prejudiciul cauzat, nu si onorariul avocatului din oficiu. Sfatul meu este sa ai grija cum te comporti, macar pe durata procesului daca nu in general, atat fata de avocat, judecator/i dar si fata de societate, cu atat mai mult in situatia in care nu dispui de resurse financiare....

P.S. Nu stiu de ce am impresia ca nici nu te-ai recomandat (nu ti-ai spus numele) in sms-uri.
Răspuns la discuția OUG 119/2007
Aratati motivele! Mergeti pe dreptul comun cu o actiune in pretentii!
Răspuns la discuția Trafic de droguri in Polonia
Sotul dumneavoastra va fi tras la raspundere conform normelor penale din Polonia, tara membra a UE (cu exceptia extradarii). Sanctiunile pot fi asemanatoare cu cele ale Romaniei, mai exact cu prevederile Legii 143/2000, actualizata, privind traficul si consumul ilicit de droguri. Articolele relevante sunt:

(Cocaina reprezinta un drog de mare risc)

Art. 3. - (1) Introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Art. 12. - (1) Se pedepsesc cu detenţiunea pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi faptele prevăzute la art. 2, 3 şi 5, dacă persoana care le-a săvârşit face parte dintr-o organizaţie sau asociaţie ori dintr-un grup de cel puţin 3 persoane, cu structuri determinate şi care sunt constituite în scopul comiterii acelor fapte şi al obţinerii de beneficii materiale sau de alte foloase ilicite.

Art. 13. - (1) Tentativa la infracţiunile prevăzute la art. 2-7, la art. 9 şi 10 se pedepseşte.

(2) Se consideră tentativă şi producerea sau procurarea mijloacelor ori instrumentelor, precum şi
luarea de măsuri în vederea comiterii infracţiunilor prevăzute la alin. (1).

CODUL PENAL AL ROMANIEI

Art. 4. - Personalitatea legii penale

Legea penala se aplica infractiunilor savârsite în afara teritoriului tarii, daca faptuitorul este cetatean român sau daca, neavând nici o cetatenie, are domiciliul în tara.

Art. 9. – Extradarea

Extradarea se acorda sau poate fi solicitata pe baza de conventie internationala, pe baza de reciprocitate si, în lipsa acestora, în temeiul legii.

Indicat ar fi sa cautati un aparator bun.
Răspuns la discuția Care este codul penal in vigoare?
Noul cod penal nu a intrat in vigoare, actual fiind cel din 01.09.2009
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
A aparut cursul de drept civil (conform noului cod) - Partea generala al domnului Boroi Gabriel si al doamnei Carla Alexandra Anghelescu. Din surse sigure, Persoanele apar in vara.

[ link extern ]
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Salut initiativa si ma alatur voua
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Care credeti ca sunt cele mai indicate culegeri care sa cuprinda spete respectiv teste grila pentru fiecare materie si institutie in parte?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
gap22 a scris:

Model de speta(scoala) A (societate comerciala)a incheiat cu B (companie de transport aerian)un contract de prestari de servicii autentificat,prin care B se obliga sa efectueze o serie de transporturi aeriene timp de 1 an,urman ca beneficiarul sa achite lunar plata serviciilor prestate.
CERINTE:
1.care sunt elementele raportului juridic in speta?
2.identificati natura acestui raport juridic
3.care sunt caracteristicile dreptului companiei de transport aerian?
REZOLVARE:
1.subiecte:A(societate comerciala),B(companie de transport aerian)
continut:dreptul lui A de a pretinde efectuarea transporturilor aeriene si obligatia lui B de a efectua aceste transporturi.
dreptul lui B de a pretinde plata serviciilor efectuate si obligatia corelativa a lui a de a plati.
obiectul:actiunea de efectuare a transporturilor si cea de remitere a platii
2.raport juridic obligational
3.dreptul lui B este un drept de creanta
subiectul activ B si subiectul pasiv A sunt deteminati
ii corespunde obligatia lui A de a face(a plati)
este opozabil numai subiectului pasiv A
este prescriptibil.



Ma intreb daca e suficient oare sa raspundem in felul asta sau trebuie sa aprofundam.
Spre exemplu, pe langa raspunsul dat la punctul 1 sa adaugam faptul ca subiectele sunt persoane juridice, sa dam definitia persoanei juridice....etc.... sau la cel de la punctul 3 sa adaugam faptul ca dreptul subiectiv al companiei aeriene este:
- Drept subiectiv civil relativ ;
- Drept subiectiv civil patrimonial ;
- Drept subiectiv civil principal ;
- Drept subiectiv civil afectat de modalitati

urmand sa facem si descrierea clasificarilor.


Va multumesc! Aveti perfecta dreptate. Nu observasem ca ma aflu la Cap III din Lege.