avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters91137

Activitate ContSters91137

A aparut o lege, hotarare sau ordonanta care sa prevada obligativitatea de a efectua plati anticipate trimestriala pentru impozitul pe profit? . Daca da, imi pune spune care e hotararea respectiva?

Multumesc frumos!

O societate comerciala a inregistrat in cursul anului 2008 o suma de 2.500 lei reprezentand cheltuieli cu repararea unui autovehicul, neavand insa contract incheiat pentru aceasta prestare de servicii. La un control asupra impozitului pe profit aceasta suma s-a considerat ca fiind nedeductibila intrucat reprezinta o prestare de servicii de care contribuabilul a beneficiat fara a detine contract de presatri servicii, desi s-a constatat ca acest serviciu a fost necesar si existau toate documentele justificative care sa demonstreze ca serviciul a fost efectiv prestat. Decizia luata in urma controlului este corecta?
In cazul vanzarii unui mijloc fix valoarea ramasa neamortizata e deductibila? Sau exista anumite conditii pentru deductibilitate?
O societate comerciala isi trimite directorul general intr-o delegatie in Ungaria cu autoturismul proprietate a societatii comerciale. In Ungaria directorul alimenteza autoturismul cu benzina, dupa care se reintoarce in Romania.
Trebuie declarata aceasta operatiune in declaratia recapitulativa de TVA?
La inventarierea de la sfarsitul exercitiului financiar 2007 se constata lipsa unui mijloc fix in valoare de 20,000 lei, care a fost amortizat in proportie de 30% , lipsa nefiind imputabila .
Care este tratamentul fiscal din punct de vedere al TVA - ului .
Răspuns la discuția achizitie intracomunitara2
Deci, Beta are obligatia sa furnizeze soc ALFA codul de inregistrare fiscala. Va trebui sa inregistreze si sa plateasca TVA in valoare de 25,000 eur * 19% * cursul de schimb, inregistrarea in scopuri de TVA fiind doar pentru a-l furniza societati ALFA. Puteti sa confirmati rationamentul, va rog?
Răspuns la discuția achizitie intracomunitara2
Din cate stiu plafonul e de 10,000 euro.
SC ALFA se infiinteaza la 19 iunie 2008. Ea estimeaza ca nu va realiza o cifra de afaceri mare in anul 2008 si nu se inregistreaza in scop de TVA, optand pentru aplicarea regimului special pentru intreprinderi mici. La 31.12.2008 constata ca cifra de afaceri e de 72,000 ron (echivalentul a 21,300 euro). Mai poate pastra regimul de intreprindere mica neplatitoare de TVA?
Sc BETA SRL, cu sediul in Buzau, considerata intreprindere mica, neinregistrata in scopuri de TVA in Romania, achizitioneaza de la ALFA, stabilita si inregistrata in scopuri de TVA in Franta, mobilier in valoare de 25,000 euro. Produsele vor fi transportate di Franta in Romania. Ce obligatia are BETA SRL din punct de vedere al TVA-ului pentru acesta tranzactie.
SV X SRL, stabilita si inregistrata in scopuri de TVA in Romania achizitioneaza de la XYZ stabilita in Ungaria si inregistrata in scopuri de TVA in Ungaria si Romania, piese de schimb, care vor fi comercializate, in valoare de 5,000 euro fata TVA. XYZ dispune ca produsele sa fie transportate de la depozitul sau din Satu Mare la sediul societatii X din Ploiesti . Ce suma sau ce mentiune va trece XYZ pe factura?