avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate GRECU | GORDE - Avocati

Activitate GRECU | GORDE - Avocati

Buna ziua,
Trebuie sa obtina aceasta aprobare in masura in care este vorba de societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate.
Buna ziua,

Functia de director este specifica societatilor pe actiuni. Se poate sa fiti director la mai multe societati dar cu urmatoarele limitari:
[Directorii unei societăţi pe acţiuni, în sistemul unitar, şi membrii directoratului, în sistemul dualist, nu vor putea fi, fără autorizarea consiliului de administraţie, respectiv a consiliului de supraveghere, directori, administratori, membri ai directoratului ori ai consiliului de supraveghere, cenzori sau, după caz, auditori interni ori asociaţi cu răspundere nelimitată, în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici nu pot exercita acelaşi comerţ sau altul concurent, pe cont propriu sau al altei persoane, sub pedeapsa revocării şi răspunderii pentru daune
In cazul SRL exista de asemenea limitari in cazul administratorilor:
Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor, mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi răspunderii pentru daune.
Succes!
Buna ziua,

1. Se are in vedere ordinul CSA in vigoare la data producerii accidentului.
2. Se poate introduce actiune la instanta de la domiciliul Dvs., potrivit art. 115 noul cod proc. civ.
3. Dvs. ati realizat demersurile pentru rezolvarea pe cale amiabila a litigiului - pasul urmator ar fi introducerea actiunii in instanta.
Succes!
Buna ziua,
In primul rand, ar trebui sa verificati daca creditul nu avea atasata o asigurare de viata a titularului creditului prin care asiguratorul, in caz de deces, sa plateasca creditul.
Datoria titularului creditului va trece la mostenitori daca acestia accepta succesiunea. Dar banca poate sa il execute in continuare si pe tatal dvs. si i se va popri o parte din pensie pana la plata datoriei.
Succes!
Buna ziua,
Nu este necesar ca victima sa depuna plangere penala pentru a beneficia de despagubiri. Mai mult, pana la 90 de zile, fapta nu este infractiune. Despagubirile pentru leziunile suferite se platesc de asiguratorul RCA la care Dvs. ati incheiat asigurarea in baza unei cereri depuse de victima si pe baza unor documente justificative de unde sa rezulte leziunile suferite. Sau puteti sa ii platiti Dvs. iar apoi sa cereri banii de la asiguratorul Dvs. dar este mai complicat.
Succes!
Răspuns la discuția Dauna auto
Buna ziua,
Potrivit legii, asiguratorul trebuie sa solutioneze cererea in termen de 3 luni dar ar fi bine sa insistati telefonic sau personal sa va comunice un raspuns, mai ales ca din cate spuneti, ar fi vorba de dauna totala.
Succes!
Buna ziua,

Verificati clauzele contractului de asigurare pentru ca sunt diferite in functie de asigurator si de tipul asigurarii incheiate ca sa vedeti care sunt drepturile Dvs. si daca aveau dreptul sa retina acele sume. In functie de situatie, puteti apoi sa le transmiteti o notificare in care sa formulati solicitarile catre ei (plata suma, dobanzi, etc.) si daca nu se conformeaza, sa formulati actiune in instanta.
Succes!
Buna ziua,
In primul rand trebuie sa va lamuriti care este datoria Dvs. si din ce e compusa - principal, dobanzi, penalitati, etc.
Cititi contractul incheiat ca sa vedeti cum se sting sumele pe care le datorati.
De regula, in astfel de situatii, IFN-ul stinge in ordine penalitati - dobanzi - principal. Asa incat, daca platiti o suma mica si nu diminuati principalul, acesta va produce tot timpul penalitati.
Incercati sa ajunteti la o intelegere cu creditorul si sa stabiliti ca mai platiti o suma de bani si inchid dosarul sau incercati sa platiti principalul ca sa nu mai produca penalitati.
Succes!
Răspuns la discuția Dauna Auto f.mare
Buna ziua,
Consider ca service-ul auto nu are nicio vina ca asiguratorul este rau-platnic. Incearca si ei sa se protejeze de astfel de situatii, mai ales ca este arhicunoscut ca asiguratorii platesc foarte greu.
Din alte cazuri similare, ati avea de ales intre:
- a va repara masina la un service agreat de asigurator - au contracte si cu alte reprezentante si lucrarile pot sa fie bine realizate (dar parca niciodata ca la reprezentanta producatorului masinii) - in acest caz va reparati masina fara sa platiti nimic si se regleaza service-ul cu asiguratorul;
- a incerca la alte reprezentante din tara care au o relatie mai buna cu asiguratorul - la fel, va reparati masina fara sa platiti nimic;
- a ramane la service-ul de care vorbeati - cereti un calcul de reparatii si dati in judecata asiguratorul pentru a fi obligat sa plateasca reparatiile - problema este ca procesul va dura aprox. 2 ani.
In toate cazurile trebuie sa deschideti dosar de dauna la asiguratorul soferului vinovat si vedeti apoi pe care din variante puteti sa mergeti.
Succes!
Buna ziua,
Este o practica des intalnita ca asiguratorul/raprezentantul sau sa tergiverseze dosarul de dauna si chiar sa va refuze despagubirea. Transmiteti o notificare catre reprezentantul asiguratorului pe Romania ii care sa ii cereti sa plateasca iar daca nu primiti niciun raspuns sau refuza, va trebui sa formulati actiune in instanta prin care sa cereti obligarea asiguratorului la plata despagubirii.
Succes!