avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate roxiana24

Activitate roxiana24

Buna ziua.
firma la care sunt angajata momentan urmeaza sa intre in insolventa, asadar voi fi data in somaj. imi doresc din tot sufletul un copil, si sa raman insarcinata a devenit un scop foarte important pentru mine. deocamdata nu mi-am gasit un alt loc de munca, si doresc sa stiu, in cazul in care sunt data in somaj, si raman insarcinata in timpul somajului, mai pot primi indemnizatia pentru cresterea copilului?? beneficiez de concediul de maternitate??
va multumesc si astept cu interes raspunsurile dvs
buna ziua
sunt angajata in cadrul unei firme de 2 ani si 3 luni. anul acesta doresc sa raman insarcinata. firma la care sunt angajata nu are platite catre stat cotizatiile pentru somaj, sanatate, etc
acest lucru ma poate afecta la primirea indemnizatiei de crestere a copilului? e posibil sa nu primesc indemnizatia din aceasta cauza??

va multumesc
Discuție somaj
buna ziua.
de circa o luna, eu si colega mea ne confruntam cu o problema..firma la care suntem angajate merge din ce in ce mai rau, salariile nu ne sunt platite de mai bine de o luna, si acum am inceput sa avem dubii si in ceea ce priveste cotizatiile la stat ale angajatorului. ne am gandit ca daca bani d salarii nu au fost, probabil nici la stat nu a platit.
in cazul in care firma se inchide, putem beneficia de somaj, daca angajatorul nostru nu ne-a platit cotizatia, sau vom fi afectate de acest lucru?
si cum ar trebui sa procedam, ca sa nu ne pierdem acest drept.
va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs
buna ziua.
ca si firma de tamplarie pvc, avem vreo sansa (ne incadram in vreun domeniu), de a primi fonduri nerambursabile? daca da, ce trebuie sa facem pentru asta?
eu nu ma pricep deloc la chestiile astea, si seful meu m a rugat sa ma interesez.
Daca ma poate ajuta cineva..
va multumesc anticipat
Răspuns la discuția firma tamplarie pvc
va multumesc mult pentru raspuns si pentru sfat.
Buna ziua. firma in cadrul careia sunt angajata se confrunta cu urmatoarea problema: avem un numar de 3 contracte care trebuie onorate sapt aceasta(am programat montajele pe azi sau maine). Contractele sunt inca in termen, adica expira sapt viitoare, dar am vrut sa le montam mai repede, sa fie gata inainte de sarbatori.
in drum spre montaje masina s-a stricat, fiind singura masina cu care se poate trasnporta tamplaria.
Intrebarea mea e: in cazul in care nu putem repara masina in timp util, sau nu gasim alta cu care sa transportam tamplaria, si expira contratele, clientii nostri care ne reclama la opc, vor avea castig d cauza? tin sa precizez faptul ca in contract avem trecuta clauza de forta majora, adica prestatorul nu raspunde de neexecutarea la termen a lucrarii pentru motive ce nu tin de el.
Va multumesc pentru raspunsuri
Sarbatori Fericite tuturor
Răspuns la discuția somaj
sa inteleg atunci ca acea intrerupere de 2sapt nu ma afecteaza in cazul in care ar trebui sa primesc somaj??
Discuție somaj
buna ziua.
in ultimii doi ani am lucrat cu cim, fara intrerupere 1 an si 1 o luna...intre fostul si actualul loc de munca am avut o intrerupere de 2 sapt. la actualul loc de munca am lucrate doar 2luni..intrebarea mea este..........daca firma la care lucrez acum se inchide, am dreptul la somaj, sau l am pierdut, din cauza celor 2 sapt de intrerupere?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si sper ca am fost destul de explicita in prezentarea problemei mele.
Buna ziua. M-ar interesa, daca ma poate ajuta cineva, cum si unde imi pot plati pentru zilele in care am intrerupere pe cartea de munca (am plecat de la un angajator si abia dupa cca 3 sapt mi s-a facut contract de munca la noul loc de munca).
Va multumesc anticipat pentru informatiile oferite
buna ziua. am o mica problema, si sper sa imi dati dvs o rezolvare.
acum 15 zile mi s-a oferit un nou loc de munca..am acceptat, am intrat in preavizul de 15 zile, care mi s-a terminat azi. la noul nloc de munca mi s-a spus ca mi s va face contractul imediat ce m se desface ce anterior. acum se pare k va mai dura cateva zile, deci imi va aparrea o inrerupere pe cartea de munca. cum fac ca acest lucru sa nu ma afecteze pe viitor...incazul in care voi avea nevoie de concediu de maternitate, de exemplu..
si in ce conditii am dreptul la concediu de materninate si la indemnizatie pt crestere copil?
va mltumesc anticipat pentru ajutor