avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate mihasim

Activitate mihasim

Cererea de recuperare a banilor dati unui avocat se depune la Barou personal sau poate depune aceasta cerere si alta persoana?
Discuție autoturism
Am achizitionat un autoturism in perioada divortului,noi fiind despartiti in fapt.Va intreb daca acest bun achizitionat de mine cu bani imprumutati din banca se considera bun comun si implicit, partajabil?
Răspuns la discuția SCHIMBARE YALA APARTAMENT
Nu este normal ca eu sa nu am nici o siguranta asupra bunurilor personale.Precizez ca au ramas doar bunurile mele personale si a atat.Cota parte din imobil se va stabili prin partaj atunci cand va fi deschisa o actiune in acest sens.Eu vreau sa am liniste atunci cand revin in concediu in tara si sa-mi gasesc obiectele personale in bune conditii.(nu taiate si distruse cum s-a intamplat pana acum).
P.S.Daca eram permanent in tara tot asa avea dreptul sa ma''viziteze''atunci cand avea ea chef?
Sunt divortat de cateva luni de zile,fosta sotie a locuit cu cei 2 copii in domiciuliul comun pana cum 2 saptamani,schimbandu-si domiciliul la parintii ei.O data cu mutarea si-a luat atat bunurile personale cat si a celor 2 copii.
In situatia asta eu pot schimba yala de la intrare ptr. a-mi proteja bunurile personale de eventuale distrugeri(am gasit obiecte vestimentare distruse prin taiere)?Precizez ca eu sunt in strainatate cu un contract de munca iar ea este copropietar al imobilului.(partajul nu s-a deschis inca).
Buna ziua,
Cine trebuie sa solicite acordul vecinilor dintr-o curte comuna pentru montarea unor camere de supraveghere: unul dintre proprietari (acela care si le monteaza) sau firma contractata pentru montare si mentenanta? Ce se poate intampla daca unul dintre vecini nu este de acord?
Multumesc
Răspuns la discuția Adaugiri in cartea funciara
Multumesc. Ma adresez cu plangere Oficiului de Cadastru sau altei institutii?
Cum il pot determina pe vecinul meu sa-si ia teava de gaze de pe peretele casei mamei mele? Mentionez ca locuim intr-o curte comuna, imobil comun, iar teava lui este fixata pe peretii imobilului proprietatea mamei mele, fara a avea acordul ei, firma care s-a ocupat cu montarea incalcand astfel legea? Pana acum am avut cateva discutii dar s-au soldat doar cu accentuarea starii conflictuale. Multumim
As dori sa-mi aduceti cateva lamuriri cu privire la adaugarea de noi date in cartea funciara, scrise de mana, cu litere de tipar, langa acestea o stampila mai mult indescifrabila. Locuiesc intr-un imobil comun cu alti 3 proprietari iar cartea funciara am facut-o impreuna acum vreo 10 ani. Unul dintre vecini a adaugat in partea sa de carte funciara o suprafata de teren care figura ca folosinta comuna si pentru care plateam toti coproprietarii chirie catre Primarie. Or eu nu am primit nicio instiintare de la aceasta institutie cum ca mi s-ar fi modificat suprafata pentru care platesc anual chirie. Am vazut acest document in momentul cand ni s-au cerut copii dupa actele de carte funciara. I-am cerut acestui vecin explicatii, cum de a putut face acest lucru, fara ca sa mi se aduca la cunostinta acest fapt, intrucat avem carte funciara comuna si orice modificare trebuie adusa la cunostinta celorlalti coproprietari. In baza caror acte s-a putut face acesta adaugire cu pixul in cartea funciara? Va multumesc
As dori sa-mi aduceti cateva lamuriri cu privire la adaugarea de noi date in cartea funciara, scrise de mana, cu litere de tipar, langa acestea o stampila mai mult indescifrabila. Locuiesc intr-un imobil comun cu alti 3 proprietari iar cartea funciara am facut-o impreuna acum vreo 10 ani. Unul dintre vecini a adaugat in partea sa de carte funciara o suprafata de teren care figura ca folosinta comuna si pentru care plateam toti coproprietarii chirie catre Primarie. Or eu nu am primit nicio instiintare de la aceasta institutie cum ca mi s-ar fi modificat suprafata pentru care platesc anual chirie. Am vazut acest document in momentul cand ni s-au cerut copii dupa actele de carte funciara. I-am cerut acestui vecin explicatii, cum de a putut face acest lucru, fara ca sa mi se aduca la cunostinta acest fapt, intrucat avem carte funciara comuna si orice modificare trebuie adusa la cunostinta celorlalti coproprietari. In baza caror acte s-a putut face acesta adaugire cu pixul in cartea funciara? Va multumesc
Dragi oameni ai legii,
Va rog sa ma luminati in urmatoarea problema: locuiesc intr-o curte comuna cu 4 proprietari. Unul din ei, pe langa jobul propriu-zis, are si o firma al carei sediu apare cu adresa aceasta. Individul si-a montat 3 camere de supraveghere in curtea comuna, initial fara acordul niciunui proprietar, ulterior obtinandu-l doar de la 1. Spune ca si-a montat aceste camere cu scop de protectie, insa , surpriza, dupa ce am vazut niste capturi depuse la politie, am observat ca-mi filmeaza in permanenta casa, intrarea principala, toate geamurile (cine intra, cine iese, copiii mei), in concluzie mai mult imobilul meu decat al lui, buna parte acoperind si parti pe care nu le-ar putea accesa cu ochiul liber de la vreo ferestra de-a lui. Ma simt urmarita mai ceva ca un infractor. Noul Cod Penal ma poate ajuta cu ceva? Ce legi se incadreaza aici? Parca dreptul la viata privata e reglementat prin Constitutie:(...sau poate ma insel.
Multumesc