avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate alinauim

Activitate alinauim

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti, daca exista incompatibilitate la o persoana care este consilier local la o comuna si presedinte la sindicat la intreprinderea unde lucreaza. Multumesc!
Buna ziua. Daca ma poate ajuta cineva cu experienta in administratia publica locala...sunt consilier local si la una din sedintele ordinare am avut pe ordinea de zi 2 puncte legat de proiectarea si executia a doua punti. Rapoarte de specialitate care au ajuns la mine nu au fost insotite de niciun deviz. Am cerut conducerii primariei (primar si secretar UAT) sa-mi transmita devizele prin e-mail lucru care nu s-a intamplat. La urmatoarea sedinta am rugat sa mi se dea devizele si atunci mi-au spus ca nu sunt publice si numai daca fac cerere scrisa sa mi le elibereze. Intrebarea mea este cum sa formulez acea cerere cu referire la lege ca sa pot intra in posesia documentatiei. Va multumesc!
Buna seara!
As avea rugămintea daca se poate sa ma lămuriți într-o problema legată de consilieri locali...într-o comună unul dintre consilieri este sofer pe microbuzul școlii și este si consilier local, eu știu că este incompatibilitate conform legii 161/2003, el a zis că nu-si da demisia pana nu o sa avem răspuns de la ANI. Întrebarea mea este dacă s-a votat viceprimarul care este din partidul acelui consilier și el o sa fie incompatibil poate sa pice viceprimarul??? Se mai poate face ceva in situația de fata? Mulțumesc frumos!
Buna ziua.
Trebuie sa fac taxa de succesiune după tatăl meu, am cadastru și intabulare 4 terenuri + casa, si unul este doar cu certificat de moștenitor. Întrebarea mea este obligatoriu sa fac reintabularea terenurilor? Pentru ca asta implica foarte mulți bani la momentul acesta. Se poate face intabularea si mai tarziu?

Va mulțumesc!
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu un model de contestatie la un proces verbal de contraventie? Sotului meu i s-a luat permisul pentru viteza si prin prisma serviciului care il are are nevoie de el. Ideea este ca nu stiu daca a fost legal sa-l i-a radarul din spate, nu stiu cum mai este legea acum. Sa va explic putin ca sa puteti intelege era masina pe care o conducea, in spatele lui alte 2 masini si apoi MCV-ul cu radarul si dintr-o data MCV-ul depaseste cele doua masini si pune girofarul si il trage ppe dreapta, viteza 108km/h, limita de 50.
Va multumesc.
O zi buna.
Alina
Răspuns la discuția Divort
Mulțumesc frumos!
Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

La termenul viitor or sa fie ascultati martorii, in cazul in care se prezinta

Discuție Divort
Ce presupune raspunsul instanței
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amana cauza pentru administrarea probei testimoniale.
Multumesc!
Buna dimineata,
Inainte de toate vreau sa va expun problema mea.....in luna aprilie un prieten a infiintat o asociatie sportiva, are disponibilitatea denumirii, statutul (format din 3 membri, presedinte, vicepresedinte si secretar), in perioada respectiva era o alta conducere la primarie si nu au vrut sa colaboreze si nici sa fie membru din asociatie. In urma alegerilor conducerea s-a schimbat , sunt de accord sa intre ca si membru, ca sa putem obtine o finantare din partea lor.....problema este cum o putem face legal? ca sa cooptam primaria sau consiliul local ca membru al asociatiei?

Va multumesc!

Alina
Discuție Alergeri locale
As dori sa stiu daca o persoana a participat la cursul de operator calculator in sectia de votare poate fi trecut pe lista de consilieri locali pentru alegerile locale 2016 din partea unui partid politic.
Va multumesc.
Discuție Girant banca
Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema si as vrea sa ma lamuriti cum as putea sa o rezolv...
In luna noiembrie 2015 am girat la banca #-o (BANCA COOPERATISTA) o verisoara pentru un credit de nevoi personale, eu si inca 2 persoane (care sunt pensionari) ea avand servici la momentul respectiv...acum ea a plecat din localitate, dar nu stiu daca are servici....ce se intampla daca ea nu-si plateste rata la banca? eu ca si girant o pot da in judecata?
Mentionez ca ea are o locuinta in proprietate, este posibil ca banca sa-i faca executare sau eu si celelalte 2 persoane va trebui sa platim creditul?
Va multumesc!

Alina