avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate albumarinica

Activitate albumarinica

Am lucrat în MAPN 19 ani, limita devarsta pentru pensie fiind de 57 de ani și 10 luni. Locuiesc în Braila. După noua lege de reducere a varstei de pensionare cu 2 ani pot beneficia și eu? Va mutumesc
am lucrat ca militar angajat 18,6 ani,din care10 grupa speciala si restul deosebita.mentionez ca am demisionat cu acordul ambelor parti in2007.si doresc sa stiu daca beneficiez de reducere pentru pensionare .va multumesc.
Răspuns la discuția pensie militara
albumarinica a scris:

In 2007 am trecut in rezerva la cerere ,avand in momentul respectiv 18 ani si7 luni vechime in serviciu,din care 11 ani grupa speciala si restul grupa deosebita.As dori sa stiu daca am reducere de ani pentru grupa.Mentionez ca am varsta de 49 ani si o vechime totala de 28 ani.Cand pot iesi la pensie militara

Discuție pensie militara
In 2007 am trecut in rezerva la cerere ,avand in momentul respectiv 18 ani si7 luni vechime in serviciu,din care 11 ani grupa speciala si restul grupa deosebita.As dori sa stiu daca am reducere de ani pentru grupa.Mentionez ca am varsta de 49 ani si o vechime totala de 28 ani.Cand pot iesi la pensie militara
Am o vechime totala de 25 ani,dintre care 16ani si 7 luni ca militar angajat.Am 12 ani grupa speciala din care rezulta o reducere de 6 ani.Se poate cumula reducerea de 5 ani pentru pensie anticipata cu reducerea de la grupa.
buna ziua !sotul meu este angajat la o firma din galati cu detasare in germania dar el nu a semnat contractul de munca la plecare din tara ci numai cand a ajuns in germania si de fapt este un act aditional nu este contractul propriu zis .Acolo sunt numai 3 muncitori romani care au venit cu firma aceasta ,cand au plecat le-a spus ca data de salariu e pe 15 dar in actul acela scrie ca data de salariu e intre 26 si 30dar cei care au mai fost cu firma asta au luat banii si dupa 2 luni
ei a plecat pe 13 decembrie 3013 si acum daca ei au spus ca vor banii la timp deoarece ei nu au masa asigurata ,acum ii trimite in tara dar fara sa le dea nici un ban .unde as putea sa ma adresez si daca este legal cum procedeaza patronul respectiv .Va multumesc !
buna ziua ! as dori sa stiu daca eu mai am de luat zile de concediu pe 2013 si stiu sigur ca anul acesta nu o sa le iau ,cand ar trebui sa primesc banii pentru zilele de concediu neefectuat ,care este perioada pana cand ar trebui sa le plateasca angajatorul ?va multumesc !
Discuție deducere
as dori sa stiu daca fiul meu are somaj de 250 lei ,eu pot sa-l iau in intretinere si sa beneficiez de deducere la impozitul pe salariu? va multumesc?
Răspuns la discuția contract de munca
am fost angajat cu contract nedeterminat cu 4 ore pe zi.pot plati pentru sanatate si pensie pentru restul de 4ore.cum trebuie sa procedez .va multumesc.
Răspuns la discuția contract de munca
unde as putea sa ma adresaz in legatura cu acest contract daca angajatorul nu vrea sa -l modifice? Orele suplimentare ar trebui sa le plateasca mai mult de 100%?