avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate vrinceanu mariana

Activitate vrinceanu mariana

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti daca angajatorul poate sa ma dea in somaj fara preaviz. Am fost anuntata astazi ca de luni trebuie sa intru in somaj ca este in imposibilitatea financiara sa mai sustina plata unui angajat.
Multumesc.
Buna ziua.
Sotul meu dupa 17 ani de casatorie din care 16 an in concubinaj si un 1 an cu acte, a hotarat impreuna cu familia lui compusa din masa si sora sa ma scoata afara din casa si dsa intoduca actiunea de divort. Noi in acesti 16 ani am cumparat o casa a fost pe numele sotului s-a vandut, dansul a luat bani. Mentionez faptul ca in urma acestei casatorii am doi copii unul de 12 ani si unul de 2ani. Eu lucrez la o croitorie pe un salariu de 1.000 lei pe luna. A profitat de faptul ca eu nu am pe nimeni si m-a scos in strada,. Nu stiu ce sa fac, bani nu am sa imi pun avocat , as dori sa las copii in custodia lui pentru ca el are bani si are si casa si sa plec din tara sa muncesc si sa imi iau si eu o casa. Va rog din suflet indrumatima la ce institutie sa ma adresez sa plec cu forme legale ca sa nu ma dea la bandon de familie si sa pot si eu sa trimit pachet copiilor si cand am sa pot veni in tara sa pot sa ii vad.
Multumesc.
Buna ziua.
Din greseala contabila a virat o suma de bani la un angajat care nu mai lucra in societate.
Cand s- a observat banii fusesera ridicati dupa card de fostul angajat. Am incercat sa vorbesc cu fostul angajatul sa restituie suma care nu i se cuvenea, dar nu am ajuns la niciu un consens.
Va rog sa imi comunicati care este temeiul legal de a recupera bani de la el, in afara de a opri bani de la contabila. As dori sa stiu daca am vre-o posibiltatea sa il actionenez in instanta?
Multumesc.
Buna seara.
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o informatie in ceea ce priveste conditiile de circulat cu microbuzul.As dori sa fac o sesizare dar nu stiu unde.Pe ruta care circul cu microbuzul este un angajat sofer de cate ori se enerveaza se adreseaza calatorilor foarte urat , daca ii zice ceva ii baga cu microbuzul in sant, in acest microbuz sunt si copii care merg zilnic la scoala, daca este nervos conduce parca transporta cartofi nu persoane.Degeaba vorbesti cu patronul acestei societati, ca nu se ia nici o masura.Se transporta in conditii de neimaginat, pe 16 locuri sunt in jur de 50 de persoane.Daca te adresezi politie tot degeaba.Va rog frumos sa ma ajutati unde sa ma adresez.
Va multumesc.
Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.Eu trebuia sa imi schimb buletinul de anul trecut.Nu pot sa il schim deoarece tatal meu nu are platit impozitul la primarie, deoarece nu are nici un venit din nicarie, iar primaria refuza sa imi elibereze adeverinta.
Va rog frumos sa imi spuneti daca este posibil asa ceva si daca este vreun articol de lege dat in asa sens.Mentionez ca nici eu nu pot sa ma angajez nicariei pentru ca nu am carte de identitate.
Si ce pot face.
Va multumesc.
Discuție Tema
Va rog frumos ma puteti ajuta cu o tema la drept civil. Nu ma pricep deloc.
Va multumesc.
Prin cererea formulată în faţa instanţei, S.F., de meserie şofer, a chemat în judecată pe pârâţii S.T. şi T.E., soţ şi soţie, solicitând să se pronunţe o hotărâre prin care aceştia să fie obligaţi să îi lase în deplină proprietate şi posesie autoturismul B.M.W.
În fapt, reclamantul a arătat că în cursul lunii septembrie 1993 pârâţii i-au oferit spre vânzare autoturismul B.M.W. (dobândit de aceştia în timpul căsătoriei) pe care l-a cumpărat cu suma de 7500 USD. Suma de bani a fost achitată imediat pârâţilor, i-ar aceştia i-au înmânat cheile maşinii şi actele pentru a se folosi de autoturism până în momentul în care părţile urmau să încheie actul în formă autentică.
Ulterior, pârâţii au refuzat să încheie actul în formă atentică, solicind o sumă de bani în plus şi, la refuzul reclamantului, pârâţii au sustras automobilul folosind o dublură a cheilor predate acestuia.
Reclamantul a arătat că a reluat posesia automobilului, dar acesta a fost din nou sustras de către pârâţi, la care se află şi în prezent unde există posibilitatea ca aceştia să-l înstrăineze unei terţe persoane.
Reclamantul a motivat că este proprietaul autoturismului în baza contractului de vânzare -cumpărare încheiat cu pârâţii. Din depoziţiile martorilor, care au fost de faţă la momentul perfectării convenţiei, instanţa a reţinut că reclamantul a plătit suma de bani cerută, iar pârâţii i-au înmânat cheile şi actele maşinii.
Pârâţii au recunoscut că au primit suma de bani cerută, că au predat actele şi cheile, dar au susţinut că au înţeles că atunci când vor ajunge în faţa notarului vor primi o sumă de bani în plus, în completarea preţului.
Ei mai susţin că instanţa nu poate să-i oblige să-i predea autoturismul reclamantului pentru că între părţi nu a intervenit un contract de vânzare-cumpărare valabil, acesta trebuia făcut în forma scrisă şi nu printr-o simplă înmânare de chei şi acte; prin urmare dreptul nu s-a transmis.

Probleme de soluţionat:
a) Clasificaţi autoturismul BMW (privit ca bun), din punct de vedere al criteriilor pe care le cunoaşteţi. (2 puncte)
b) Se poate considera că între S.F., pe de o parte, şi S.T., T.E. s-a încheiat un act juridic valabil? Argumentaţi. (3 puncte)
c) Câte părţi identificaţi în raporul juridic născut între S.F., S.T., T.E.? (1 punct)
d) Care este natura raportului juridic civil concret din speţă? (1 punct)
e) Care sunt caracteristicile dreptului lui S.F. , născut din convenţia încheiată? (2 puncte)
f) Ce soluţie va da instanţa? (1 punct)
cui trebuie sa ma adresez ca locuieste nelegal ?
Buna ziua. Sotul meu a plecat de acasa la o alta femeie. Am divortat de el, el locuieste cu aceasta femeie la ea dar nu are mutatie , deoarece casa unde locuieste ea este a parintiilor ei. Pos sa fac reclamatie la Adminstrația Finantelor ca locuieste la ea ca chiriaș si nu are incheiat nici un contrac ca sa plateasca impozit la stat. Mentionez ca ei doi nu sunt cununati impreuna.
Discuție drept la somaj
Buna ziua .Ma numesc Mariana si as avea nevoie de o informatie. Eu lucrez la un ocol silvic din anul 2004 pe functia de muncitor direct productiv. In aceasta perioada la unitatea noastra se fac disponibilizari, eu nu sunt trecuta. Dar eu sunt platita cu ceea ce fac si lucari nu cam sunt. Eu nu vrea concediul fara plata as dori sa ma dea in somaj. Ce trebiue sa fac?Poate sa ma treaca in concediul fara plata daca eu nu doresc?
Va multumesc.
Discuție Drept de pensii
Buna ziua.
As dori sa aflu cand poate sa iasa la pensie tatal meu, nascut in data de 10.07.1950, cu o vechime de 24 ani - grupa II, 3 ani si 3 luni - grupa III si 11 ani la CAP.
Va multumesc!