Am divortat la solicitarea fostului meu sot in anul 1994.Din casatorie a rezultat un copil (1992), care mi-a fost incredintat. Intre timp m-am casatorit cu un fost coleg de scoala,care a avut grija de mine si de copil inca de la varsta de 3 ani. Nici eu, nici copilul nu am mentinut nici un fel de legatura cu fostul meu sot, singura legatura fiind primirea unei pensii alimentare minimale. In anul 2006 am cerut majorarea pensiei alimentare, la care fostul meu sot a avut pretentii de a lua copilul la domiciliul lui. Si asta dupa 15 ani de ignorare totala.
Va rog sa-mi scrieti ce drepturi poate avea fostul meu sot ?
Doamna, sunt zeci de scenarii in care ati pati ceva sau... altceva!
Dar nu avem ce sa va indrumam sa faceti in afara de a afla care este situatia actuala a fundatiei si a actelor ei. Pentru ca dv. nici nu stiti ce sunteti in acea fundatie, membru fondator sau in consiliul director sau peste tot... depinde care erau responsabilitatile dv. in cadrul fundatiei si, fara sa stim ce erati nu stim care sunt acestea legal. Iar fara actele fundatiei nu putem sti nici care sunt ele conform actelor interne, legea nu arata tot, mai ramane si la latitudinea fondatorilor etc.
Asa incat, discutia este absolut sterila fara sa stim ce anume erati si care erau atributiile dv.
In plus, da, ca informare, este posibil sa aveti vreo amenda etc., pentru ca un fondator etc. nu poate sa ramana pe hartie dar sa nu-si indeplineasca nicio parte din responsabilitati... indiferent ca e in divort sau nu! In cel mai des caz, va poate eventual imputa doar chestiuni civile, legate de lipsa indeplinirii obligatiilor dv. fata de fundatie!
Dar... si aici depinde de ce acte ati semnat, daca toata constituirea s-a facut cu semnaturile dv. sau a mai semnat fostul pe ici-pe colea, in locul dv. etc.
Intai verificati starea fundatiei si porniti de acolo!
Din ceea ce a postat rianaalma a reiesit ca a fost si este membru fondator al nunui ong(fundatii!). In rest, se poate trage concluzia ca a ignorat prevederile O.G.nr.26/2000 care se refera la asociatii si fundatii! Avlil are dreptate: discutia este sterila!
Va rog sa ma ajutati cu o solutie la problema urmatoare:
Prietenul meu a fost casatorit. In urma casatoriei a rezultat o fetita. In urma divortului, prietenul meu a cazut de acord cu fosta sotie sa ii achizitioneze un apartament, in care ea sa locuiasca impreuna cu copilul(el plateste rata la apartament), atata timp cat el are dreptul sa isi viziteze fetita o data la doua zile (aceasta a fost o intelegere neoficiala intre fostii soti). In urma divortului, judecatorul a acordat custodia mamei, iar tatal a obtinut dreptul de a lua copilul un week-end, la fiecare 2 saptamani, plata unei pensii alimentare si dreptul la o luna in timpul vacantei de vara (odata ce fetita incepe scoala) si dreptul de a petrece pastele si craciunului, alternativ, la fiecare 2 ani.
Bun...
Prietenul meu doreste sa isi duca copilul, care acum are 3 ani si jumatate, in excursie, in strainatate (in Europa), la mama lui (bunica fetitei). Problema este ca mama nu vrea sa auda de lucrul acesta, atata timp cat el are o alta partenera de viata, in cazul acesta fiind vorba despre mine. L-a amenintat ca, atata timp cat el are o alta relatie, ea nu ii va elibera acea procura prin care ea aproba ca fetita sa paraseasca tara pentru un numar finit de zile.
Ce se poate face in acest caz? Mama nu are nici un temei pentru interdictia aceasta, iar prietenul meu este disperat ca nu poate sa isi faca o viata atata timp cat este sub un permanent santaj din partea unei femei care nu suporta ca el sa isi continue viata. El este dedicat 100% copilului si se implica in tot ce inseamna cresterea acestuia. O iubeste mai presus de orice, dar nu mi se pare corect sa fie mereu obiectul santajului doar pentru ca mama nu suporta ca el sa isi continue viata.
Dati-mi o solutie, va rog, pentru ca sufar si eu, sufera si el din cauza acestor constrangeri. Se teme ca isi va pierde copilul din cauza unor prejudecati si ambitii. Va rog sa tratati subiectul cu maxima seriozitate, pentru ca sunt sentimente foarte serioase, atat din partea mea cat si din partea lui si nu vreau sa mai fie speriat ca isi pierde relatia cu fiica din cauza ca doreste sa isi continue viata.
din pacate pt dvs., cererea de chemare in judecata se introduce la instanta domiciliului paratului .
puteti face aceasta cerere privind acordarea drepturilor de vizitare, si o trimiteti prin posta . de asemenea puteti cere judecarea cerereii in lipsa, pt imposibilitate de deplasare sau puteti angaja un avocat care sa va reprezinte interesele , deplasandu-se el acolo. insa in acest caz , onorariul va fi substantial . sau puteti angaja on-line un avocat din baia mare . si costurile ar fi mai mici .
Partaj
daria_ramona2006
Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)