avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile parintelui divortat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile parintelui divortat

Am divortat la solicitarea fostului meu sot in anul 1994.Din casatorie a rezultat un copil (1992), care mi-a fost incredintat. Intre timp m-am casatorit cu un fost coleg de scoala,care a avut grija de mine si de copil inca de la varsta de 3 ani. Nici eu, nici copilul nu am mentinut nici un fel de legatura cu fostul meu sot, singura legatura fiind primirea unei pensii alimentare minimale. In anul 2006 am cerut majorarea pensiei alimentare, la care fostul meu sot a avut pretentii de a lua copilul la domiciliul lui. Si asta dupa 15 ani de ignorare totala.
Va rog sa-mi scrieti ce drepturi poate avea fostul meu sot ?
M-am referit strict la prevederile acelui act normativ din alte motive pe care riannalma nu le cunoaste se pare, in calitate de membru fondator printre altele, cred. Stiu ca respectiva ordonanta nu are prevaut un , sa-i zic, regim sanctionator.
Unul din principiile izvorite din legislatia romana si aplicate si in legea romana prevede faptul ca nimeni nu se poate prevala de necunoasterea legii (Nemo censetur ignorare legem).
Ok, ca sa fie clar, nu incerc sa ma prevalez de la obligatia mea de a cunoaste legile. Lucrurile de care va povesteam s-au intamplat acum 7 ani iar casatoria mea a durat 5. A trecut atat de mult timp de-atunci iar eu am incercat sa uit totul si se pare ca am reusit foarte bine. Fostul meu sot se pare ca nu poate sa isi traiasca viata fara sa o complice in continuare pe a mea. Nu vreau partaj nici acum, nici bani, imi intretin singura copilul, nu m-am recasatorit, astea oricum sunt niste precizari care nu imi fac nici un servici, nu sunt la tribunal. Vroiam doar sa aflu daca amenintarile cu privire la plata de taxe ai alte impozite cu care fostul meu sot ma santajeaza pot fi puse in aplicare si in ce conditii. Daca va trebui sa ma apar intr-un proces intentat de un reclamant o s-o fac.Ceea ce incerc sa aflu este daca mai exista persoane care s-au aflat in aceeasi situatie sau asemanatoare sau daca in practica lor d-nii avocati au mai intalnit ceva asemanator si cam care ar fi caile de urmat. Statutul fundatiei nu a fost semnat de mine ca membru fondator sau ca membru in consiliul director pentru ca la foarte scurt timp dupa infiintarea aceste fundatii s-a intentat divort si dupa alte doua luni s-a pronuntat hotararea judecatoreasca iar eu am avut acces la nici un act ce privea activitatea fundatiei. Doar am infiintat-o.
Si ar trebui sa imi cer scuze fata de cei care folosesc forumul si subiectul asta ca sa posteze aici. Cred ca subiectul deschis de mine ar trebui sa fie in alta parte.
Trebuie sa aveti in vedere prevederile O.G. nr.26/2000, daca in temeiul acestui act normativ at infiintat impreuna cu fostul sot acel ong, acolo sunt pevazute proceduri cde acest gen coroborate cu cele prevazute un Codul de procedura civila!.
Cum vine treaba: ati infiintat o fundatie , dar nu ati fost membru fondator? Puteti sa explicati? Nu este cazul sa va cereti scuze! Subiectul este interesant, dar este un topic pe acest forum, pe care se poarta discutii de genul acesta.
Si ca sa va plictisesc si mai mult, am ajuns aici de la faptul ca eu vreau sa emigrez in alta tara impreuna cu copilul, el nu este de acord desi nu-i plateste nici pensia alimentara si nici nu incearca sa fie prezent cand fetita are nevoie, si ca sa nu plec ma ameninta cu un proces pentru plata de taxe, impozite si dumnezeu mai stie ce alte datorii mai are cu fudatia aia. Iar eu....incerc sa ma apar amenintandu-l cu un partaj pe tot ce are la fundatia respectiva.

Alte discuții în legătură

Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)
Numele copilului furtunika22 furtunika22 buna...am si eu o intrebare si cred ca sunteti in masura sa ma ajutati daca nu va cer prea mult...sunt divortata de 5 ani....am un baietel de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Trecerea la vama cu copil minor incredintat tie cu hotarare definitiva si irevocabila Laura_77 Laura_77 Buna seara!!Deci problema sta in felul urmator:sunt divortata din 2011 am un baietel minor de 10 ani care mi-a fost incredintat mie nespecificand in hotarerea ... (vezi toată discuția)