Am divortat la solicitarea fostului meu sot in anul 1994.Din casatorie a rezultat un copil (1992), care mi-a fost incredintat. Intre timp m-am casatorit cu un fost coleg de scoala,care a avut grija de mine si de copil inca de la varsta de 3 ani. Nici eu, nici copilul nu am mentinut nici un fel de legatura cu fostul meu sot, singura legatura fiind primirea unei pensii alimentare minimale. In anul 2006 am cerut majorarea pensiei alimentare, la care fostul meu sot a avut pretentii de a lua copilul la domiciliul lui. Si asta dupa 15 ani de ignorare totala.
Va rog sa-mi scrieti ce drepturi poate avea fostul meu sot ?
:)):)):))
Super tare! Stii tu despre legislatia familiei in Italia?
Am banuit ca e asa ceva, dar astept sa vad daca s-au facut demersuri sa fie inrregistrat divortul in Roamnia.
Oricum, mi-e neclar si cu acele clauze din contracte, unde le-au facut, sunt donatii in toata rregula, de ce le-au facut sub forma de vanzari?
Asa am... "auzit" ei eu. Dar nu m-am documentat niciodata serios ca sa vad cum este sistemul.
Daca este asa cum spune Nicoleta, atunci nu sunt 2 hotarare de divort, ca nu are treaba separarea cu divortul. Sunt 2 chestiuni juridice separate.
Buna Ziua!
Si eu am o intrebare, daca ma puteti sa ajutati.
Eu sint divortata si timp de 4 ani locuiesc in Germania cu baiatul de 11 ani, care dupa divort a fost incredintata mie.
Pina acum tatal nu s-a intrebat de el, si acum m-a dat pe mine la judecatorie ca nu dau voie sa vada copilul, si vrea alt program de vizita.
Intrebarea este: cum o sa decida judecatoria, eu trebuie sa aduc copilul la romania sau el trebuie sa vina la Germania?
Daca copilul nu vrea sa vada, ce face judecatoria, o sa le oblige?
Va rog frumos cine stie raspunsul sa ma contacteze la adresa de email: emese@gmx.de
Partaj
daria_ramona2006
Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)