avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile parintelui divortat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile parintelui divortat

Am divortat la solicitarea fostului meu sot in anul 1994.Din casatorie a rezultat un copil (1992), care mi-a fost incredintat. Intre timp m-am casatorit cu un fost coleg de scoala,care a avut grija de mine si de copil inca de la varsta de 3 ani. Nici eu, nici copilul nu am mentinut nici un fel de legatura cu fostul meu sot, singura legatura fiind primirea unei pensii alimentare minimale. In anul 2006 am cerut majorarea pensiei alimentare, la care fostul meu sot a avut pretentii de a lua copilul la domiciliul lui. Si asta dupa 15 ani de ignorare totala.
Va rog sa-mi scrieti ce drepturi poate avea fostul meu sot ?
Nu ma plictisiti! Dimpotriva, devine din ce mai interesant ceea ce spuneti. Ca vreti sa parasiti tara( unde vreti sa pklecati?) impreuna cu minorul nu are relevanta fata de ceea ce ati postat in legatura cu acel ong! Acum, daca discutia a intrat pe alt fagas, cui a fost incredintat copilul spre crestere si educare? Exista o hotarare judecatoreasca in acest sens, ramasa definitiva si irevocabila?
Am infiintat-o , asa ca sunt membru fondator. Dincolo de prevederile legii orice fundatie trebuie sa aiba un statut in baza caruia functioneaza ca peronalitate juridica. Nu tin minte sa fi formulat un asemenea statut si nici sa il fi semnat. Tot in statutul asta se precizeaza si in ce conditii inceteaza calitatea de membru si in ce conditii membrii sunt responsabili penal, juridic si financiar eventual. Se pare ca acel statut a fost semnat doar de el si de cine o mai fi fost facut membru....Asta daca exista. Nu era prea priceput.

Hotararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila si mi-a incredintat mie copilul. Initial am crezut ca imi trebuie o semnatura de-a fostului sot pentru a pleca din tara dar de-aici am aflat ca imi trebuie doar hotararea judecatoreasca tradusa, apostilata si supralegalizata in toate limbile tarilor prin care voi calatori. Slava Domului. Dar discutiile au degenerat si au ajuns in punctul acesta. Este inutil sa mai adaug ca nu pot pleca de-aici in conditii legale cu datorii sau procese pe rol.

:offtopic: Nu redactati mesaje consecutive, va rog folositi optiunea de editare a mesajului anterior. Pentru cursivitatea subiectului. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
In privinta plecarii din tara impreuna cu copilul, lucrurile sunt clare! De fapt, stiati acest lucru, dar l-ati spus mai tarziu!
De acum incolo ar fi mai bine sa evitati alte discutii degenerative, altfel va creeati in continuare probleme singura!
Ca aveti procese pe rol nu v-ar impiedica sa plecati din tara pentru ca va veti angaja un avocat care sa va apere interesele. Ramane problema datoriilor...
rianaalma a scris:

Am infiintat-o , asa ca sunt membru fondator. Dincolo de prevederile legii orice fundatie trebuie sa aiba un statut in baza caruia functioneaza ca peronalitate juridica. Nu tin minte sa fi formulat un asemenea statut si nici sa il fi semnat. Tot in statutul asta se precizeaza si in ce conditii inceteaza calitatea de membru si in ce conditii membrii sunt responsabili penal, juridic si financiar eventual. Se pare ca acel statut a fost semnat doar de el si de cine o mai fi fost facut membru....Asta daca exista. Nu era prea priceput.

Daca nu avea un statut , nu avea cum sa obtina personalitate juridica . Legea prevede ca, in vederea dobândirii personalităţii juridice, fondatorul sau, după caz, fondatorii încheie actul constitutiv şi statutul fundaţiei, în forma autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute.
Atunci trebuie sa fac rost de statut, exista vreo arhiva online care sa tina evidenta organizatiilor si fundatiilor? Sau merg la vreun registru.......... ?

Alte discuții în legătură

Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)
Numele copilului furtunika22 furtunika22 buna...am si eu o intrebare si cred ca sunteti in masura sa ma ajutati daca nu va cer prea mult...sunt divortata de 5 ani....am un baietel de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Trecerea la vama cu copil minor incredintat tie cu hotarare definitiva si irevocabila Laura_77 Laura_77 Buna seara!!Deci problema sta in felul urmator:sunt divortata din 2011 am un baietel minor de 10 ani care mi-a fost incredintat mie nespecificand in hotarerea ... (vezi toată discuția)