avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile parintelui divortat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile parintelui divortat

Am divortat la solicitarea fostului meu sot in anul 1994.Din casatorie a rezultat un copil (1992), care mi-a fost incredintat. Intre timp m-am casatorit cu un fost coleg de scoala,care a avut grija de mine si de copil inca de la varsta de 3 ani. Nici eu, nici copilul nu am mentinut nici un fel de legatura cu fostul meu sot, singura legatura fiind primirea unei pensii alimentare minimale. In anul 2006 am cerut majorarea pensiei alimentare, la care fostul meu sot a avut pretentii de a lua copilul la domiciliul lui. Si asta dupa 15 ani de ignorare totala.
Va rog sa-mi scrieti ce drepturi poate avea fostul meu sot ?
Incercati la Judecatoria in raza careia domiciliati! Inregistrarea fundatiei acolo s-a facu conform legislatiei in vigoare!
Curios, sunteti membra fondatoare si nu stiati ca fara acel statut, judecatoria va respingea cererea de infiintare a fundatiei!
Da, stiu ca este curios, am platit un avocat atunci, care s-a ocupat de tot si, probabil ca nu intamplator, era prietenul lui........Asa ca situatia mea e cam albastra. Mai mult, fostul eu sot nu mai locuieste in Bucuresti, s-a mutat cam pe unde se agata harta in cui. Sper ca totul sa nu fie decat un bluf. Oricum e mai sigur sa ma interesez inainte de a avea si mai multe surprize. Si o sa cer si un control financiar......daca tot sunt membru si n-am primit nici o decizie de revocare a calitatii mele sau vreo decizie de suspendare.......sau orice alta veste despre ceea ce se intampla.
Cam tardiv sa cereti un control financiar. Dar incercati, sa vedeti ce surprize va mai rezerva si rezultatele controlului, daca se va face. intrebare: fundatia unde are sediul social, mai exista?
Sediul social se afla in locuinta pe care fostul meu sot a vandut-o la o saptamana dupa pronuntarea hotaririi de divort. Mai multe nu stiu.
Ar fi un caz fericit sa nu mai existe. N-as mai avea nici o problema. Dar nu era chiar stupid si nici n-a suferit vreo afectiune neuro in ultimul timp, asa ca sinapseaza binisor......
Vor fi probleme,rianalma! Sediul era in propria locuinta pe care o vinde ulterior, devine interesanta situatia!

Alte discuții în legătură

Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)
Numele copilului furtunika22 furtunika22 buna...am si eu o intrebare si cred ca sunteti in masura sa ma ajutati daca nu va cer prea mult...sunt divortata de 5 ani....am un baietel de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Trecerea la vama cu copil minor incredintat tie cu hotarare definitiva si irevocabila Laura_77 Laura_77 Buna seara!!Deci problema sta in felul urmator:sunt divortata din 2011 am un baietel minor de 10 ani care mi-a fost incredintat mie nespecificand in hotarerea ... (vezi toată discuția)