Doamna draga, daca am avea timp sa contactam in privat fiecare user in parte, acesta n-ar mai fi un forum.
In plus, consultatiile private cu un avocat inseamna... cu totul altceva decat discutii pe forum.
Apoi, raspunsurile scrise presupun mai mult efort decat cele dintr-o consultatie fata in fata...
Referitor la topic si intrebari, nu vad instanta care sa va oblige sa-l aduceti aici, insa nu stiu ce sa va spun la restul intrebarilor caci nu am date suficiente, anume: ce cere tatal, ce spunea programul stabilit anterior, daca a incercat sa-l vada, ce va spune copilul si daca il veti prezenta pentru audiere...
Este dreptul tatalui sa-l vada si, daca nu demonstrati ca prejudiciaza copilul, atunci instanta va va putea obliga sa respectati acest program.
In rest, obligarea practica, depinde de executor. La noi in tara nu se obliga minorul care nu doreste sa-si vada tatal.
Buna seara.Am un copil de 5 ani,rezultat dintr'o casatorie care a sfarsit printr'un divort la mai putin de 1 an de la nasterea copilului.fostul sot nu a contribuit cu nimic la cresterea sau educarea copilului,nici pe perioada casatoriei,si in nici un caz dupa pronuntarea divortului.prin hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila,fostul sot este obligat sa imi plateasca pensie alimentara,dar nu am vazut nici un leu din banii pe care este obligat sa mi'i plateasca.Intrebarea mea este: pot sa scot copilul din tara fara acordul lui,si mai mult,de ce este nevoie pt a lasa copilul in crestere la mama mea care este in italia,eu urmand sa merg doar in vizita la 2 saptamani.va multumesc!Mentionez ca in hotararea de divort copilul mi'a fost incredintat mie personal spre crestere si educare,el neavnad drept de vizita,pe care nici nu l'a solicitat.
Nu aveti nevoie de acordul sotului pentru a scoate copilul din tara...iar pentru a-l lasa in crestere la mama dv. aveti nevoie numai de... inconstienta.
Copiii se cresc de catre parinti si nu de bunici.
In cazuri de gen, celalalt parinte poate obtine incredintarea destul de osor.
In rest... cum decideti dv.
Va doresc un copil care sa aiba macar un parinte aproape!
Credeti'ma ca nu am de ales...iar..avand in vedere ca 5 ani l'am crescut singura,ultimul lucru pe care mi'l doresc este ca cel mic sa creasca departe de mine.insa,sa ma stabilesc in italia nu imi permit pentru ca am inca studii si lucrez in tara,iar aici locuiesc in chirie,si se pare ca si noul proprietar este deranjat de prezenta copilului.intrebarea mea este daca este nevoie de o imputernicire din partea mea catre mama mea,unde se face(in tara sau in italia)si daca este neaparata nevoie si de prezenta mamei mele pt aceasta imputernicire
Am divortat in urma cu 6 ani iar instanta mi-a incredintat spre crestere singurul copil "rezultat in urma casatoriei". Atunci nu am cerut partaj insa as dori sa stiu daca este posibil sa deschid acum o actiune de acest gen avand in vedere ca:
- fostul meu sot a cumparat locuinta de la acea data cu banii de pe o mostenire
-locuita a fost achizitionata inainte de incheierea casatoriei
-ulterior acea locuinta a fost vanduta, dupa pronuntarea divortului
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde.