Ce pot face in aceasta situatie? Este legal sa intrerupa leagtura mea cu copilul pe motiv de nepalata a pensiei alimentare luna de luna si ptr ca nu sunt de acord cu ceea ce imi cere ea( schimbarea de nume sau infierea copilului)?Un proces prin care eu sa cer drept de vizita la domiciliul meu se v-a tine in Bucuresti sau la Baia Mare? Daca procesul se judeca la Baia Mare, ce sanse am sa obtin mutarea lui in Bucuresti? Avand in vedere ca eu nu am o situatie materiala f. buna, nu sunt in posibilitatea de a sustine acest proces la Baia Mare si nici de a merge acolo sa vad copilul. Cat de importanta este pensia alimentara in plan juridic, legal, in pastrarea legaturii cu copilul? Pot pierde copilul sau dreptul de vizita datorita neplatei pensiei alimentare? Cum se calculeaza pensia alimentara avand in vedere ca eu mai am un copil (cel din casatoria actuala) in intretinere? Precizez ca salariul meu este de 435 ron net. Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns pe adresa de mail sau aici pe forum, sunt intr-o situatie foarte dificila fiindu-mi teama ca imi voi pierde copilul, sau voi pierde legatura cu el. Imi cer scuze pentru atat de multe randuri dar am incercat sa dau cat mai multe detalii ptr ca dumneavostra sa va puteti forma o parere cat mai bine conturata asupra situatiei in care ma aflu.
Orice proces referitor la marirea sau micsorarea pensiei de intretinere se va desfasura la Baia Mare(nu mai zic si de ce). Stramutarea la Bucuresti nu prea se poate.
Pensia se stabileste astfel:maxim 1/4 din venit pt 1 copil; maxim 1/3 pt 2 copii; maxim 1/2 pt 3 sau mai multi copii. De obicei se stabileste la maxim. In cazul dvs pensia pt copilul de la Baia Mare va fi de 1/6(jumatate din 1/3)
In privinta infierii fara acordul dvs nu se va putea realiza. In principiu neplata pensiei nu va avea consecinta pierderii copilului sau a dreptului de vizita (pot exista alte consecinte).
Totusi chiar si in cazul in care ati avea o hotarare in care sa se specifice clar vizitele tot va fi foarte greu s-o puneti in practica fara acordul mamei copilului. Zic asta pt ca acest copil poate fi influentat(de catre mama) sa refuze singur vizitele, si atunci ce faceti ca nu exista nici o lege care sa reglementeze aceasta situatie.