maran corina a scris:
Normalul este acceptat de fiecare individ in parte din rationamente diferite ( asta e logic) si cu toate astea marea majoritate vor accepta in final ceea ce la inceput au refuzat de bun simt !
Da, toleranta unora a scazut, dar asta nu inseamna ca marea majoritatea nu are o mare toleranta la ceea ce as numi "o noua normalitate" !
Normalul este un concept greu de definit, chiar mai greu de definit decat in alte domenii.
Un lucru este cert, se staruie în cautarea normalului, unii cautandu-l chiar in patologic, altii cautand norme capabile sa delimiteze normalul de patologic.
Un lucru semnificativ este si faptul ca în Sfanta Scriptura cuvantul normal nu apare , iar conceptul de normalitate a dat mult de furca teologilor, filozofilor, psihologilor, medicilor, sociologilor etc.
Cert este ca : Normalitatea a devenit in aceste vremuri un concept lax, daca nu chiar inutil, si in orice caz supus batjocurii.
Astazi am avut ocazia intr-o intersectie aglomerata si fara semaforizare sa fiu martor la un caz care pur si simplu m-a uimit dupa cum urmeaza:
Mare artera din Bucuresti, mare limuzina , "mare om de afaceri"care forteaza intersectia (de pe drumul fara prioritate), el este cel suparat , si tot el apostrofeaza pe soferul care nu l-a lasat sa treaca, dialogul fiind urmatorul:
Soferul:
- Domnule nu este normal ceea ce faceti fortand intersectia, daca nu eram atent ma accidentati !
Ba este normal ce fac , plus ca daca imi loveam masina de mii de euro , vedeai tu, ce este normal si ce nu este normal !
In rest fara cuvinte .........................
PS Iti multumesc u.b.i.k , punctele si subpunctele din interventiile tale anterioare, mi-au venit in minte si mi-au dat puterea sa ma abtin de la ceva rau! Am coborat din masina sa-l sprijin pe soferul in varsta.