avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă conceptul de normal / normalitate
Discuție deschisă în Discuţia la modă

conceptul de normal / normalitate

Cred ca ar fi interesant sa redefinim conceptul de normal; normalitate .
Eu m-am nascut doar o data, dar parca am trait cel putin trei vieti pana acum ...
Si parca ma obisnuiesc din ce in ce mai greu cu "normalitatea" din jurul meu.
Gasesc ca cel putin 30% din zi trebuie sa fac un efort pentru a ma integra in asa zisul "normal" . Gresesc eu oare ?

Astept parerile si trairile dumneavoastra !
Bine… Insa, care ar fi argumentele pentru “razboaiele sunt necesare”?
Ca razboaiele sunt periodice am priceput cam toti (fara a cunoaste cine stie ce istorie) dar chiar imi este greu sa inteleg si de ce sunt necesare! As putea deduce ca e necesar ca – din cand in cand – indivizi puternici ai speciei umane sa dispara - si cum sa dispara (multi deodata si fara ca cineva sa-si puna intrebari) daca nu se “organizeaza” un razboi? E chiar asa necesar sa ne ucidem intre noi? Ca atunci, nu inteleg de ce unora li se par necesare razboaiele dar eutanasia nu li se pare necesara… Bine, nu neaparat necesara, dar… normala…
Corina, care e ratiunea pentru care razboaiele sunt necesare? A fi “necesar” cred ca inseamna a nu avea alternativa… Ori, daca nu gasim alternativa in cazul razboaielor e... nasol...
:sorry:
Eram destul de mica si nestiutoare cand mi s-a explicat ...
Cu atat mai inspaimantator ! Ascultam si citeam cu interes ce mi se punea in mana ...Istoria nu mi-a placut prea mult (acum imi cer scuze )si de aceea respectam ceea ce altii, care o aprofundau, puteau emite o parere ( matusa mea GORNIC este profesoara de istorie , fosta doamna directoare in Pîncota (acum locuieste in Arad ...u.b.i.k....poate cunosti...fata ei e profesoara de matematica)( vorbesc de aprofundarea adevaratei istorii...nu de ceea ce ni se preda la scoala ).
Eram contrariata ! Una citeam sau mai bine spus ni se preda ...altceva auzeam in casa...Asa incat cunosc bine cel putin o varianta ! Fara sa vreau ! Mie mi s-a explicat pur si simplu ca ar fi vorba despre "suprematie" cu toate intelesurile ei.Oare ce auzim noi despre o conspiratie mondiala (teoria conspiratiei) este adevarat ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters109653, utilizator
Eiii, nu trebuie sa aprofundam istoria pentru a intelege ca razboaiele nu sunt necesare. Cand cineva argumenteaza pentru “necesitatea razboaielor” il suspectez de propaganda. Ne invata istoria de ce sunt necesare razboaiele? Cred ca istoria ne invata – eventual – motivul (cel putin aparent) pentru care au avut loc diversele razboaie…
“Adevarata istorie” (asa cum observi si tu) o putem afla de la cei direct implicati (care sunt din ce in ce mai putini) sau de prin romanele, memoriile scrise si publicate, corespondentze, arhive (in special personale) - mai mult decat din manualele de istorie…
Pai, daca razboaiele sunt necesare pentru ca… trebuie sa existe suprematia… cuiva e… :rofl:

Conspiratie mondiala…? Oare iesim cu totul din “sfera subiectului” pe care l-ai initiat?
Toate grupurile si grupuletele care se zbat sa aiba suprematie - economica, politica etc - ar fi capabile sa se uneasca intr-o… conspiratie mondiala? Pai, cum si-ar repartiza “prada”? Ar ajunge pentru toti?
Chestiunea aceasta despre “conspiratia mondiala” e interesanta - dar nimeni nu poate aduce argumente clare pro sau contra unei asemenea “conspiratii”. Sigur, exista o multime de autori - care, fie vorba intre noi - se imbogatesc in urma vanzarilor volumelor scrise si care “aranjeaza” “crampeie de adevar” astfel incat sa para cat se poate de reale afirmatiile lor… Ca se vehiculeaza “nume mari” in aceste conspiratii, numele unor oameni foarte bogati - care nu-si vor putea cheltui averile nici de-ar trai 500 de ani (le-ar cheltui doar daca n-ar mai produce nimic de azi inainte). Ma intreb: ce ar mai putea obtine acesti oameni? Sa aiba scalvi? Ii pot avea si fara conspiratie… Cei mai multi concetateni de-ai nostri sunt, practic, sclavi - in primul rand sclavii unui sistem social pe care nu sunt capabili sa il… imbunatateasca.
Hm… E normal sa se vehiculeze idei despre o conspiratie mondiala pentru ca… incita curiozitatea, distrage atentia de la probleme sociale serioase - pentru orice porcarie politica facuta de un politician incompetent se va da “vina” pe… conspiratia la nivel mondial. Orice succes economic-financiar rasunator va fi pus pe seama… conspiratiei: ala a facut asta pentru ca vrea sa controleze toti banii din Europa. Poate ca vrea… dar n-as vedea legatura cu o conspiratie mondiala.
Da, se pot “truca” informatii, se pot “truca” inclusiv razboaie pentru a se atinge un anume tzel sau pentru a atrage atentia populatiei de la ceva care chiar ar afecta direct…
Uniunea Europeana… E o “conspiratie” impotriva SUA?
Care ar fi scopul unei “conspiratii mondiale”? Sa controleze oamenii? Hm… Nu… Chiar si pasapoartele biometrice sunt “implementate” pentru ca firma care le-a inventat (si cea care le produce etc) trebuie sa incaseze o multime de bani… In razboiul economic asemenea “tactici” sunt normale… Totul se reduce la bani, nu la dorinta de a controla pe X sau pe Y… Sau, oricum, “controlul” e… pe locul doi – si, de regula, unii vor sa stie ceva despre altii tot pentru a obtine avantaje materiale, intr-un final…
Era doar o divagatie .Stii ...imi pare ca toata evolutia asta , de care beneficiem cu totii desigur, ar trebui sa se indrepte putin spre o alta directie.Pur si simplu.
[ link extern ]

As vrea ca "o piatra sfanta de asfalt" ,cum scriam in inventar de anul nou din topicul epigrame, sa valoreze mai mult decat un swarowski. de pe chilotii uneia.....nici nu ma intereseaza cum se scrie . O sa revin ...dupa ce aflu cum se scrie...deocamdata sunt tare suparata !(nu pe tine):">
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters109653, utilizator
trope_doi a scris:

“…omul si-a manifestat in toate vremurile vointa de a se intelege cu semenii sai” - dar si maimutele si cam toate celelalte specii comunica intre ele… De ce sa cred ca in cazul omului este - neaparat - vointa? Doar pentru ca se spune despre umanoizi ca au “vointa”? Poate este instinctul de conservare…

Au vointa:
[ link extern ]
[ link extern ]

Cum a intitulat Darwin acest fenomen - "the survival of the fittest", adica "supravietuirea celui mai bun". ? Ma rog si "ei e' oameni".

Si noi ne mancam intre noi , dar un pic mai evoluat!:)

Alte discuții în legătură

Cum apreciati ? handsu handsu Toti oamenii ar vrea sa traieasca fereiciti . Totusi asa de multi sunt nefericiti . Aproape toti , majoritatea covarsitoare ar dori pace . De ce oare se ... (vezi toată discuția)
Pasivitatea silviu. durlã silviu. durlã B-) Nu cu mult timp în urmă am iniţiat o acţiune prin care doream să observ reacţia oamenilor la recomandarea de a ieşi din pasivitate şi de a lua ... (vezi toată discuția)
Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi codulmuncii codulmuncii Pentru starpirea cainilo vagabonzi, maidanezilor, cainilor fara stapani etc. municipalitate a gasit si urmatoarea solutie: cetateanul care va fi prins de catre ... (vezi toată discuția)