avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă conceptul de normal / normalitate
Discuție deschisă în Discuţia la modă

conceptul de normal / normalitate

Cred ca ar fi interesant sa redefinim conceptul de normal; normalitate .
Eu m-am nascut doar o data, dar parca am trait cel putin trei vieti pana acum ...
Si parca ma obisnuiesc din ce in ce mai greu cu "normalitatea" din jurul meu.
Gasesc ca cel putin 30% din zi trebuie sa fac un efort pentru a ma integra in asa zisul "normal" . Gresesc eu oare ?

Astept parerile si trairile dumneavoastra !
Indraznesc sa "sar" putin peste continuitatea discutiei.
Desi vreau sa fac mentiunea ca cineva "avizat" imi spunea ca razboaiele sunt periodice si chiar necesare...Asta nu inseamna ca este si "normal".

S-au civilizat soferii, mama !

Fac naveta intre Timisoara si Resita. Intr-o buna zi de vara...(urmeaza )
Eu fac naveta la autostop (sa nu radeti) . Am un dosar pe care scrie (mare)cu marker :RESITA !Am la mine umbrela si ochelarii de soare...plus toata poseta...asa ca fie vremea cat de rea...fac fata.
Acum, ca v-am introdus in poveste, sa va dau cateva amanunte : am constatat cu mare bucurie ca soferii nu mai claxoneaza !!! Asta m-a facut sa ma bucur enorm !
Era un indiciu ca lumea s-a civilizat ! In aceeasi ordine de idei, faptul ca puteam discuta cu ei vrute si nevrute pana la destinatie, faptul ca-mi lasau numar de telefon, unii dintre ei imi propuneau sa vin la o anumita ora in aceea "statie" (de amabili ce erau)...poate par putin excentrica...dar stiu cand lucrurile sunt serioase sau nu. Si ca sa-mi intaresc afirmatia (convingerea), o sa va spun ca am discutat si cu sofer italian (pana m-au durut mainile...)ca sa-l indrum spre un hotel din Resita . Diferenta este ca tot la fel am discutat cu un altul, care-mi spunea ca are putina treaba in tara si daca as putea fi amabila sa merg cu el la Sibiu ...ar fi nemaipomenit ! Bineinteles ca nu am dat curs invitatiei. Am luat masa cu dumnealui ...si cand am vazut ca pune inapoi scobitoarea cu care (...)...am iesit mai repede decat am intrat...din local.
Intr-o buna zi de vara...(chiar asa incepe scurta istorioara ), ce-mi da prin gand : sa o iau si pe fetita mea care este o domnisoara (gasesc eu frumusica ).
Ei si daca nu au inceput atunci claxoanele...a trebuit sa plecam cu trenul...

Va intreb : E NORMAL ?

:D
Dupa ce imi dati raspunsul am sa completez. Va rog sa nu aveti rezerve ! Stiti ca am simtul umorului ! (ma rog, asa cred eu )
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters109653, utilizator
@godspeed - godspeed you! :love2: sigur ca e normal ca doua pasari sa-si reinnoiasca juramintele de iubire, sa-si cadoriseasca perechea cu un pestisor si sa danseze mergand pe apa. Anormal este ca doi oameni care si-au facut juraminte de iubire si au trait 10-15 ani impreuna iubind si visand impreuna sa ajunga sa se dusmaneasca. Parerea mea.

@ Corina Maran - in lumea lor micutza si galagioasa unde zenitul e marcat de ranjetul lui Nicolae Guta iar nadirul de zambetul inconfundabil a lui Florin Salam (exista si manele italienesti ? ) manelopitecul isi inchipuie ca orice femeie intalnita in cale trebuie "marcata" printr-una din cele doua modalitati:
A) Claxonul - marcarea prin claxon este cea mai folosita metoda pentru ca e galagioasa si corespunde cel mai bine scopului urmarit: atentionarea "bucatii" (ma iertati, doamnelor, dar scriu ce am auzit). De la 3 tit-tit-tit-uri in sus sunt calificativele de exceptie (nu le arat aici din motive de economie ;) ... de ban-uri).
B) Clipitul din faruri - daca "mami" e in masina si e vigilenta ( "mami" este denumirea generica pentru sotiile manelopitecilor), pentru a evita o poseta peste ceafa si doua-trei zile de scandal, marcarea se va face discret, clipind cu siretenie din faruri.
normalitatea se raporteaza intotdeauna la grup
PS As fi curios sa stiu din ce grup (etnic m-am lamurit) facea parte ecologistul ala cu scobitoarea.
PPS Am tinut minte ce ati scris si mi-am pus deja in toate sacourile si in toate scurtele cateva scobitori ... asa, ca sa fie acolo :yes:
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
u.b.i.k. a scris:


@ Corina Maran - in lumea lor micutza si galagioasa unde zenitul e marcat de ranjetul lui Nicolae Guta iar nadirul de zambetul inconfundabil a lui Florin Salam (exista si manele italienesti ? ) manelopitecul isi inchipuie ca orice femeie intalnita in cale trebuie "marcata" printr-una din cele doua modalitati:
.....PS As fi curios sa stiu din ce grup (etnic m-am lamurit) facea parte ecologistul ala cu scobitoarea.
PPS Am tinut minte ce ati scris si mi-am pus deja in toate sacourile si in toate scurtele cateva scobitori ... asa, ca sa fie acolo :yes:


Intamplarea, desi adevarata, a fost folosita doar ca un pretext al exemplificarii posibile evolutii a raului .
Cred ca m-am facut inteleasa ! Nu stiu din ce grup facea parte respectivul...doar pentru simplul fapt ca ceea ce vreau sa uit, uit imediat !
Stiti ce vroiam sa spun ? Ca acum, dupa o vreme, asa cum spui @u.b.i.k., logic, am ajuns sa-i inteleg...nu ma mai deranjeaza claxoanele...si asta nu pentru ca nu mai exista claxoane pe lume...ci pentru ca ma deranjeaza cu mult mai tare "specia" care a evoluat in timp...cine stie de unde...cu ceafa groasa, statificata in trei randuri, cu burta scoasa si pieptul evidentiat de un lant gros din aur sau ...(ca nu am verificat ) In oras e plin de ei ! Eu le spun "zombi"...
Deci : concluzionez...nici un rau nu e mai mare ca alt rau !!! E bine sa mergem pe ideea asta ?
Nu e trist ? Am acceptat deja ceva ce nu este normal din cauza altei anomalii....


*de clipitul din faruri nu stiam :)) si nici nu stiu cate ti-ti-uri erau...parca era unul mai lung...:">
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters109653, utilizator
Corina,
Acel cineva “avizat” e militar de cariera? De ce ar fi necesare razboaiele? Pentru ca nu mai exista resurse pentru toti…? Si, siguuurrr, alta cale nu se gaseste decat decimarea… N-o fi suficienta selectia naturala? Deh, se pare ca nu: medicina a avansat foarte mult… Vai… ce rautate am scris… Dar atunci: traiasca razboaiele, unde sunt “acceptati” numai oamenii sanatosi, nu gluma. Altfel spus: cei bolnavi raman sa perpetueze specia, cei sanatosi se duc la moarte… Curat necesare razboaiele!

Apoi, la ce sa raspundem “daca e normal”? La faptul ca faci autostopul? E normal, dar poate fi riscant… “Mai normal” mi s-ar parea sa existe mijloace de transport pentru ca oamenii sa nu mai faca autostopul doar pentru ca nu au alternativa convenabila… Sau, veniturile sa fie suficiente pentru ca fiecare sa isi permita un mijloc de transport - cat de modest…
Hm… Soferii nu mai claxoneaza cand te vad pe marginea drumului? Nu mai claxoneaza a… “admiratie”? Nu stiu daca ar trebui sa te bucuri, neaparat - mai ales daca pe fiica ta o claxoneaza…:D
Dar, nu-ti fa probleme! Peste ani te vor claxona din nou: sa traversezi mai repede! :">

Pai… “claxonatul” in anumite circumstante.. tine loc de fluieratul “admirativ”, de acel “pis-pis” (ei nu inteleg ca pisica lor nu-i la cele pe care le pis-pis… ) Claxonatul in scopul de a-si manifesta admiratia e un fel de… cantec de imperechere… O fi normal… pentru cei care inteleg limbajul… si care au curaj sa inceapa o relatie cu cineva care incepe “apropierea” cu un “claxon”. Dar, vorba aceea: cine stie ce poveste frumoasa s-ar putea derula… O fi normal pentru cei care chiar iau claxonatul drept compliment… Si... sunt prea destui...

Nu, nu era militar de cariera..."her inginier"...era tatal meu care, la fel ca si u.b.ik. era o adevarata enciclopedie ! (si in care inca cred )...e normal...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters109653, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum apreciati ? handsu handsu Toti oamenii ar vrea sa traieasca fereiciti . Totusi asa de multi sunt nefericiti . Aproape toti , majoritatea covarsitoare ar dori pace . De ce oare se ... (vezi toată discuția)
Pasivitatea silviu. durlã silviu. durlã B-) Nu cu mult timp în urmă am iniţiat o acţiune prin care doream să observ reacţia oamenilor la recomandarea de a ieşi din pasivitate şi de a lua ... (vezi toată discuția)
Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi codulmuncii codulmuncii Pentru starpirea cainilo vagabonzi, maidanezilor, cainilor fara stapani etc. municipalitate a gasit si urmatoarea solutie: cetateanul care va fi prins de catre ... (vezi toată discuția)