avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă conceptul de normal / normalitate
Discuție deschisă în Discuţia la modă

conceptul de normal / normalitate

Cred ca ar fi interesant sa redefinim conceptul de normal; normalitate .
Eu m-am nascut doar o data, dar parca am trait cel putin trei vieti pana acum ...
Si parca ma obisnuiesc din ce in ce mai greu cu "normalitatea" din jurul meu.
Gasesc ca cel putin 30% din zi trebuie sa fac un efort pentru a ma integra in asa zisul "normal" . Gresesc eu oare ?

Astept parerile si trairile dumneavoastra !
@trope_doi, am luat un exemplu "ieftin"...
Ma faci sa spun ca nu despre droguri vorbim...asa cum atunci nu vorbeam despre soferi !
Ochiul filmeaza,urechea aude, mintea inregistreaza, sorteaza...nu poate face nimic in sensul in care probabil odata ar fi vrut, apar generatii care au in gena acest normal...anormal...
Pe scara larga, nu pot sa spun pe forum, asa se petrece !

:hm:
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
ContSters109653, utilizator
Am priceput prea bine ca exemplul cu drogurile l-ai considerat “ieftin” – dar ideea ramane: cat timp “cei prezenti” accepta ceea ce nu li se pare normal nu au dreptul de a se plange de ceea ce se intampla. E normal sa “facem compromisuri”? Da, e normal; dar nu e normal - cred - sa facem “compromisuri cu eternitatea”.
E normal ca oamenii sa accepte (din comoditate) ceea ce nu le place? Ma gandesc ca e normal - in functie de personalitate. Si comoditatea are un pret.

Da, stiu ca nu era vorba despre soferi (multumesc pentru lamurire :D) dar asa cum ai pus problema se poate interpreta in mai multe feluri (pentru ca e normal). Altfel spus, cand vrem raspunsuri clare ar trebui sa punem intrebari clare, pentru a nu lasa loc la interpretari - pe cat posibil…

Am uitat: :surrender:
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
trope_doi, utilizator
T2, pai nu acceptam noi in mod tacit razboaiele duse in scopul democratiei ?
Ne trimitem copiii acolo ? DA. E normal ?:surrender:
(sper ca nu imi sterge nimeni)
:-/
"Ne trimitem" copiii acolo? In legatura cu acest aspect am mari indoieli! Nimeni nu obliga pe nimeni sa ia arma si sa ucida! Sunt o multime de oameni care au refuzat recrutarea - cand inca era obligatorie - doar in ideea ca nu e bine sa ucizi!
Unii merg pentru bani in razboi, unii merg pentru... cine stie ce...

Nu accept tacit razboaiele! Pur si simplu nu am ce sa fac pentru a opri un om hotarat sa plece pe front daca el crede ca astfel castiga bani pentru familie... Razboaiele sunt purtate de cei care vor sa ucida... pana la urma. Nu?

editare ulterioara: dar aceasta nu inseamna ca in mintea mea razboiul va deveni... normal... Fiinta mea nu il poate accepta, deci n-ar trebui sa transmit "gene" "acceptatoare de razboi" (am inventat un cuvant)... :">

No, tocmai ma predasem! :)
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
trope_doi, utilizator
No, :D tu nu ai voie sa te predai ! Esti cum stiu eu, hotarata si inteligenta. Probabil ca eu nu am reusit sa ma fac inteleasa. Las ca vine u.b.i.k. si mediaza conflictul dintre partide :secret:

Alte discuții în legătură

Cum apreciati ? handsu handsu Toti oamenii ar vrea sa traieasca fereiciti . Totusi asa de multi sunt nefericiti . Aproape toti , majoritatea covarsitoare ar dori pace . De ce oare se ... (vezi toată discuția)
Pasivitatea silviu. durlã silviu. durlã B-) Nu cu mult timp în urmă am iniţiat o acţiune prin care doream să observ reacţia oamenilor la recomandarea de a ieşi din pasivitate şi de a lua ... (vezi toată discuția)
Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi codulmuncii codulmuncii Pentru starpirea cainilo vagabonzi, maidanezilor, cainilor fara stapani etc. municipalitate a gasit si urmatoarea solutie: cetateanul care va fi prins de catre ... (vezi toată discuția)