Poate nu e rost, lara, poate e incompetenta...
Oricum, eu inclin mai mult spre asta pentru ca, nicaieri, nu este prevazut: cat muncesc stagiarii / colaboratorii? Ce se intampla cu orele suplimentare? etc. Nu e statuat nimic destul de clar si concret pentru a fi aplicabil.
avand in vedere ca nu prea poate ridica nasul cu vreo pretentie sau nelamurire in privinta remuneratiei, catre maestru, stagiarul in majoritatea cazurilor tre sa taca malc, sa astepte implinirea celor 2 ani si apoi sa se destepte:)
pt ca altfel maestrul (ma tenteaza sa pun ghilimele) ii arata usa si nu se stie ce pretentii, sic, are urmatorul maestru....
Eu am mai si plecat de pe la mestri... ca nu incepea si nici nu se termina lumea cu ei...
Unul era chiar dispus sa "facem modificari", sa "faci o lista cu ce vrei sa se schimbe "... :)
Am vrut sa schimb un singur lucru: MAESTRUL!!!! :)):))
dar nu stiu cati sunt dispusi sa tot incerce din maestru in maestru atat timp cat tre sa faca rost de o semnatura pe un contract de colaborare intr-un termen scurt#-o
Da, ai perfecta dreptate, da' nu putem striga sus si tare ca vrem sa schimbe cineva sistemul, insa nu noi. E ca si cum ai face parte dintre cei care sustin sistemul. Daca cineva spune: asta e si gata - e ceva, da' daca vrea altfel, atunci nu are a se plange ca e greu sa lupte.
Si mai e ceva: daca un grup de oameni se lasa calcati in picioare, au si ei partea lor de vina. Eu ii inteleg si-mi pare sincer rau pentru stagiari, da' sa faca ceva. Altfel... Nu prea poti sa ceri cuiva sa fie corect atata timp cat nici tu nu esti... Si daca nu te comporti corespunzator pentru ca ti-ar crea dificultati (adica daca n-ai mai da bani, n-ai mai face unele servicii, n-ai accepta plata mica etc.), gandeste-te ca si pentru "maestrul" acela ar fi mai greu sa se comporte asa cum ar trebui (efort financiar, intelectual etc.).
Eu cred ca e un cerc vicios si oricarei parti ii este greu sa-l rupa.
Le urez stagiu usor tuturor avocatilor!!! Si sa aiba incredere in ei!