avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte civila in proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte civila in proces penal

Buna ziua,
O persoana (reclamant in cadrul dosarului penal) se poate constitui parte civila inca din faza de incepere a urmaririi penale? Acest lucru se face printr-o cerere scrisa? Cum trebuie procedat?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:01, 15 Februarie 2011
Exista posibilitatea de a va consituti parte civila in orice moment al urmaririi penale.
(sa aveti in vedere model de @r.gabi mai sus ).
Odata sesizata instanta de judecata si citit rechizitoriul , posibilitatea de a preciza daunele morale si materiale savarsite prin infractiune nu mai exista , decat cu acordul tuturor partilor litigante.
Va sfatuiesc sa precizati defalcat sumele de bani cu titlu de despagubiri , si , totodata sa pastrati orice inscris doveditor.

Succes.;)
Buna ziua,
In cadrul dosarului sunt 3 invinuiti. Cererea de solicitare daune materiale si morale se indreapta catre fiecare invinuit in parte sau per dosar?
Cu stima
Cererea de constituire de parte civila se indrepata impotriva celui/celor care v-au cauza paguba/dauna.
In mod cert,aveti nevoie de avocat,iar cheltuielile ocazionate de plata onorariului,va vor fi restituite prin sentinta judecatoreasca.
Buna seara,
Doresc un sfat- la solicitarea daunelor materiale trebuiesc trecute in cerere sumele pentru fiecare chitanta, factura separat si mentionata si nr. factura/chitanta ori numai suma totala ce rezulta din insumarea acestora?
Cu stima
Se trece suma totala dar e bine sa indicati toate chitantele.

Alte discuții în legătură

Pot solicita prejudiciile de sanatate si materiale ? zahsor zahsor Sunt parte vatamata intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de finantare ... (vezi toată discuția)
Cerere adaugare pretentii civile in dosar penal valyd11 valyd11 Dati-mi si mie va rog frumos un model cum sa mai adaug pretentii civile in dosarul penal. Eu sunt partea civila (vezi toată discuția)
Constituirea ca parte vatamata si ca parte civila in procesul penal alexandra.a1404 alexandra.a1404 Simpla depunere a unei plingeri penale inseamna constituirea ca parte vatamata sau trebuie facuta o cerere separata de constituire? Catre cine se face? ... (vezi toată discuția)