avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE CU CLAUZA DE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE CU CLAUZA DE INTRETINERE ESTE DISTINCT DE CONTRACTUL DE INTRETINERE????

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am incheiat un contract de intretinere cu mama mea urmand ca eu sa am grija de ea pe parcursul vietii(bani,mancare.,etc) iar dupa moartea acesteia sa primesc casa si terenul.Mentinez ca am 2 frati.Poate vreunul dintre ei ataca contractul dupa moartea mamei?sau mai bine incheiam un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?Sau este acelasi lucru ..adica contract de intretinere?Multumesc
Daca va respectati obligatia de intretinere, si contractul a fost incheiat valabil, eu nu cred ca va fi vreo problema dupa moartea...
Sau daca va fi... nu va fi f. greu de demontat.
ne_nicku ,mi-a zis notarul ca nu se poate face un contract de vanzare-cumparare simplu deoarece suntem rude de gradul intai(mama si fiu)
Cred ca aceasta problema a mai fost dezbatuta si pe alt topic. Raman la parerea ca un contr. de VC poate fi atacat de restul succesorilor pe motiv de donatie deghizata pe cand in cazul unui contr. de VC cu clauza de intretinere dupa decesul vanzatorilor este f. greu sa mai faci ceva. Asta bineinteles daca nu se cere rezilierea contr. in timpul vietii de catre cumparatori.
avluci..s-a dezbatut si pe alte topicuri dar sub alte forme ,..eu ma refeream si eram curios despre cazul meu ,daca mai poate fi atacat dupa moarte de fratii mei acest contract de intretinere..nu in timpul vietii.mersi.
Oricum, contractul e facut asa ca tine de el bine.

Alte discuții în legătură

Notarii se contrazic Adrian Daminescu Adrian Daminescu Parintii mei vor sa-mi instraineze o garsoniera dat fiind faptul ca tata mai are un copil din alta casatorie si nu vrea ca acesta sa vina la succesiune. Am ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre bunicul meu.Dansul ne-a lasat mie si surorii mele testament in care ne declara legatare ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare dupa succesiune! Leeann Leeann Acum 3 ani, mama mea a decedat. La scurt timp am procedat la efectuarea succesiunii, in urma careia conform legislatiei am primit certificate de mostenitori, ... (vezi toată discuția)