avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE CU CLAUZA DE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE CU CLAUZA DE INTRETINERE ESTE DISTINCT DE CONTRACTUL DE INTRETINERE????

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am incheiat un contract de intretinere cu mama mea urmand ca eu sa am grija de ea pe parcursul vietii(bani,mancare.,etc) iar dupa moartea acesteia sa primesc casa si terenul.Mentinez ca am 2 frati.Poate vreunul dintre ei ataca contractul dupa moartea mamei?sau mai bine incheiam un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?Sau este acelasi lucru ..adica contract de intretinere?Multumesc
avluci....nu scrie nicaieri donatie..si chiar este specificat o anumita suma (ptr intretinerea mamei) 40.000 de ron in 10 ani..de aceea m-am si mirat cand a zis romy ceva in legatura cu donatia...asta am intrebat si eu...este contract de VC cu clauza chiar daca este numit contract de intretinere sau nu?

avluci....nu scrie nicaieri donatie..si chiar este specificat o anumita suma (ptr intretinerea mamei) 40.000 de ron in 10 ani..de aceea m-am si mirat cand a zis romy ceva in legatura cu donatia...asta am intrebat si eu...este contract de VC cu clauza chiar daca este numit contract de intretinere sau nu?

Spune-mi denumirea si obiectul contractului:D
Cat despre clauza de intretinere nu are rost sa discutam
daca vrei sa crezi doar ce-ti convine e problema ta:D
Eu ti-am spu cum vad eu lucrurile:P
Contractul de v/c cu clauza de intretinere e un fel de catar - nici magar nici cal: jumate e vanzare, jumate e intretinere.
Contractul de intretinere e contractul prin care te obligi sa-l intreti pe vanzator pana moare.
Insa, pentru copii, obligatia de intretinere a parintilor e una deja prevazuta de lege, adica esti deja obligat la asta, acesta e si motivul pentru care se poate considera ca, de fapt, e o donatie deghizata intr-un contract de intretinere.
romy..ai citit primul meu post?cu ce am inceput?deci...e contract de intretinere.(asa se numeste chiar daca notarul mi-a zis ca inseamna de fapt contract de VC)..iar eu dupa moartea ei mostenesc terenul si casa ei asta in caz ca o intretin cum scrie acolo(bani,mancare.haine..etc) in valoare de vreo 40.000 de ron in 10 ani( nu prea sunt importanti banii ca n-au cum sa stie fratii mei sau altcineva cat am cheltuit eu cu ea)
eu sper ca e cum zici tu andrei si asa inclin si eu sa cred...n-are nici o legatura cu donatia

Alte discuții în legătură

Notarii se contrazic Adrian Daminescu Adrian Daminescu Parintii mei vor sa-mi instraineze o garsoniera dat fiind faptul ca tata mai are un copil din alta casatorie si nu vrea ca acesta sa vina la succesiune. Am ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre bunicul meu.Dansul ne-a lasat mie si surorii mele testament in care ne declara legatare ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare dupa succesiune! Leeann Leeann Acum 3 ani, mama mea a decedat. La scurt timp am procedat la efectuarea succesiunii, in urma careia conform legislatiei am primit certificate de mostenitori, ... (vezi toată discuția)