avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE CU CLAUZA DE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE CU CLAUZA DE INTRETINERE ESTE DISTINCT DE CONTRACTUL DE INTRETINERE????

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am incheiat un contract de intretinere cu mama mea urmand ca eu sa am grija de ea pe parcursul vietii(bani,mancare.,etc) iar dupa moartea acesteia sa primesc casa si terenul.Mentinez ca am 2 frati.Poate vreunul dintre ei ataca contractul dupa moartea mamei?sau mai bine incheiam un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?Sau este acelasi lucru ..adica contract de intretinere?Multumesc



o sa am grija...romy...deci acesta al meu(contract de intretinere) este de fapt un fel de contract de donatie?asta vrei sa zici?


Deci, hai sa lamurim odata problema! Exista in acest contr. un pret sau apare pe undeva cuvantul donatie? Daca este estimata in contr. valoarea intretinerii suntem clar in fata unui contr. de VC cu clauza de intretinere desi nu este numit asa, deci nu este contr. de donatie.
In acest caz depinde doar de tine sa nu se ceara rezilierea pe motiv ca nu ai prestat intretinerea.
din punctul meu de vedere e clar donatie, clauza de intretinere nu inlatura titlul gratuit al tranzactiei:">
Intretinerea parintilor de catre copii nu se considera a fi o plata, ci o indatorire legala conf. legislatiei in vigoare:O
Asta e parerea mea si ar putea fi si a judecatorului:P
avluci....nu scrie nicaieri donatie..si chiar este specificat o anumita suma (ptr intretinerea mamei) 40.000 de ron in 10 ani..de aceea m-am si mirat cand a zis romy ceva in legatura cu donatia...asta am intrebat si eu...este contract de VC cu clauza chiar daca este numit contract de intretinere sau nu?
Grija lui Romy e justificata.
Astfel de contracte de cele mai multe ori, sunt considerate si dovedite ca fiind donatii.
Contractul de intretinere e...contract de intretinere. N-are treaba nici cu donatia nici cu alt fel de contract. Acest contract e un fel de cont de v-c la care pretul este inlocuit cu intretinerea. Din punctul asta de vedere este mai greu de atacat decat cel de v-c simplu sau cu clauza de intretinere cum ii ziceti voi. Deci este cea mai buna alegere pe care o puteai face.

Alte discuții în legătură

Notarii se contrazic Adrian Daminescu Adrian Daminescu Parintii mei vor sa-mi instraineze o garsoniera dat fiind faptul ca tata mai are un copil din alta casatorie si nu vrea ca acesta sa vina la succesiune. Am ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre bunicul meu.Dansul ne-a lasat mie si surorii mele testament in care ne declara legatare ... (vezi toată discuția)
Mostenire lia19 lia19 Am nevoie de un sfat.Matusa mea care nu are copii vrea sa -mi lase apartamentul pe care-l detine.Iese din discutie contractul de vanzare -cumparare datorita ... (vezi toată discuția)