Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am incheiat un contract de intretinere cu mama mea urmand ca eu sa am grija de ea pe parcursul vietii(bani,mancare.,etc) iar dupa moartea acesteia sa primesc casa si terenul.Mentinez ca am 2 frati.Poate vreunul dintre ei ataca contractul dupa moartea mamei?sau mai bine incheiam un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?Sau este acelasi lucru ..adica contract de intretinere?Multumesc
La mine te refereai, Andrei?
Nu e bucurie, e un semn de intrebare cu referire la mess de deasupra acestuia. :-/
Si nu am scris nicaieri de nici o donatie...
AVLIL, nici eu nu gasesc intrutotul satisfacatoare parerea doctrinei in acesta materie. Tocmai de aceea, daca ai observat, m-am exprimat asa: Simplut, cam asa (ar sta lucrurile cu determinarea naturii juridice). Sigur ca nu putem ca pe calea unei interpretari anapoda sa contrazicem vointa partilor contractante. Aici intervine maiestria avocatului care (pus sa scoata piatra din balta aruncata de un destept de notar) are interesul sa ajunga la una sau alta din variantele de interpretare.
Si...stati asa...am observat ceva cu ...10 ani.... Vreti sa spuneti ca notarul in cauza (dupa ce tocmai l-am laudat) a reusit sa stabileasca un termen al intretinerii...10 ani??? De unde vine asta?
Din contract:)) dupa cum vezi:D
Adica mama doneaza casa contra unei rente viagere pe 10 ani, renta viagera ce nu este bine determinata pe transe:O
Si ce ne facem daca nu traieste 10 ani?:( avem neachitare totala a pretului:-/ adica bunul nu a fost platit integral#-o
Dar daca traieste mai mult de 10 ani ce face dupa aceea:O:((:((