avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE CU CLAUZA DE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE CU CLAUZA DE INTRETINERE ESTE DISTINCT DE CONTRACTUL DE INTRETINERE????

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am incheiat un contract de intretinere cu mama mea urmand ca eu sa am grija de ea pe parcursul vietii(bani,mancare.,etc) iar dupa moartea acesteia sa primesc casa si terenul.Mentinez ca am 2 frati.Poate vreunul dintre ei ataca contractul dupa moartea mamei?sau mai bine incheiam un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?Sau este acelasi lucru ..adica contract de intretinere?Multumesc
Nu sunt neaparat acelasi lucru, dar diferenta nu consta in cum scrie acolo ca se numesc. Ele se interpreteaza in functie de prevederile pe care le contin; daca un justitiabil vine in fata judec cu un contract intocmit de avocat, poate judec ii da credit ca acel contract este chiar ceea ce scrie in titlu. Poate. In ceea ce priveste contractele incheiata la notariate fara asistenta juridica a partilor, in aceste cazuri judec va pleca din start de la premisa ca trebuie sa interpreteze contractul. Si asta nu pentru ca notarii nu stiu, dar PENTRU CA NU E TREABA LOR SA APERE INTERESELE unei parti sau a alteia.

Si nu a vorbit nimeni pe acest topic de faptul ca mama ta ar cere incetarea contractului. Toate discutiile au fost referitoare la ceea ce ar putea face/invoca fratii tai. Chiar si chestia cu cei 10 ani, chiar daca ar fi intretinere, chiar daca ar fi vanzare sau donatie.... NUMAI LA FRATI ne-am referit.

:P

Eu cred ca voi nu sunteti sanatosi
sau nu aveti altceva de facut acasa decat sa va certati pe site-ul asta..
Si pentru domnisoara care tot rade ...
In fine..m-am lamurit si cu site-ul asta.mersi

asa va trebuie daca faceti mishto' de problemele celor care posteaza.

@ lulyana85:
raspunsurile pe care le primesti pe orice site sunt doar parerile celor care le posteaza (mai mult sau mai putin avizate).
ca sunt bune, ca sunt rele, nu ar trebui sa-ti provoace o asemenea reactie.
parerea mea este ca ar trebui sa-ti angajezi un avocat, iar daca vei fi nemultumita de cum iti va solutiona problema, abia lui poti sa-i reprosezi ceva.
succes!</b></i></u>
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
Admin, administrator
...Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am incheiat un contract de intretinere cu mama mea urmand ca eu sa am grija de ea pe parcursul vietii(bani,mancare.,etc) iar dupa moartea acesteia sa primesc casa si terenul.Mentinez ca am 2 frati.Poate vreunul dintre ei ataca contractul dupa moartea mamei?sau mai bine incheiam un contract de vanzare-cumparare cu ?Sau este acelasi lucru ..adica contract de intretinere?Multumesc ...habar nu am ce raspunsuri s-au mai dat la acest topic...sunt prea multe pagini...dar raspunsul meu este urmatorul:contractul de intretinere presupune transferul dreptului de proprietate asupra bunului in speta in patrimoniul intretinatorului din momentul semnarii lui...ca si contraprestatie, acesta se obliga la intretinerea transmitatorului pe toata perioada vietii si apoi, dupa marea trecere, sa o inmorminteze pe cheltuiala lui...acest contract nu poate fi atacat decit de persoana intretinuta...totusi, doctrina mentioneaza posibilitatea atacarii lui de cei interesati(fratii in speta), dardoar daca demonstreaza ca mama lor nu a fost intretinuta...deci clauzele contractului au fost incalcate...daca acestea sunt respectate, contractul nu poate fi atacat...spre deosebire de contractul de intretinere, in contractul de vinzare- cumparare cu clauza de intretinere prestatia principala este plata unei sume de bani in schimbul bunului si doar in subsidiar apare clauza de intretinere...practic, se evalueaza bunul...daca suma de bani platita trece peste jumatatea acestuia, contractul este de v-c cu clauza de intretinere...daca nu,nu...adica e de intretinere...
ce-mi place de asta. vine. cere sfaturi si apoi se apuca sa huleasca.
cand sunt gratis sfaturile, cand mi-am implinit scopul si nu-mi cunossc oamenii identittatea .. hai sa le zic cateva.
parol !

A zis bine lara .. topicul nu este al initiatorului ... Fiecare e liber sa scrie ce vrea .. daca este ontopic.

.. contractul de intretinere si contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere (denumirea e confuza si tampita) sunt unul si acelasi lucru.
avlil incearca sa speculeze .. dar de fapt nu face decat sa complice problema (cum fac de obicei avocatii). In mintea unui judecator lucrurile sunt simple. Ori e strut ori e camila. Nu exista struto-camila.

V-am salutat !
Nu sunt acelasi lucru, Gavril...

Oricum, ai desfiintat contracte in instanta? Pentru cele civile cea mai mare batalie e pe interpretarea lor, asta e primul si cel mai important lucru in instanta. Si macar am incercat sa argumentez toate tampeniile pe care le-am spus, ai putea face la fel cu privire la afirmatia ta? #-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2007
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Notarii se contrazic Adrian Daminescu Adrian Daminescu Parintii mei vor sa-mi instraineze o garsoniera dat fiind faptul ca tata mai are un copil din alta casatorie si nu vrea ca acesta sa vina la succesiune. Am ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre bunicul meu.Dansul ne-a lasat mie si surorii mele testament in care ne declara legatare ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare dupa succesiune! Leeann Leeann Acum 3 ani, mama mea a decedat. La scurt timp am procedat la efectuarea succesiunii, in urma careia conform legislatiei am primit certificate de mostenitori, ... (vezi toată discuția)