avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Controverse legate de adoptarea Legii nr. 49/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Controverse legate de adoptarea Legii nr. 49/2010

Sa incercam in acest topic sa punem pe tapet controversele aparute in legislatia muncii si de asigurari sociale odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.49/2010.
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 11:38, 21 Februarie 2011
Persoana va depune cererea la casa teritorială de pensii a locului de reşedinţă (locul de şedere obişnuit) din România .
freeelis a scris:

lilid a scris:

tudorvaleriu a scris:

valliev2dor a scris:

am si eu o problema acum ca legea 49 a modificat lit. d a art 56
in baza carui articol din codul muncii incetez contractul de munca al unui salariat pensionat pentru invaliditate?
mie in art 56 lit d nu imi scrie nimic de pensionarea pentru invaliditate:(

1. ITM accepta in acest caz incetarea CIM cu art.56d din Codul muncii.
2. In marinimia sa legiuitorul nu a gandit ce consecinte poate avea o omisiune de acest gen.

ITM-ul- Ilfov accepta decizia de incetarea CIM cu art. 55(b) in cazul pensionarii pt. invaliditate. :-/

Art.55 lit.b implica acordul ambelor parti ... nicidecum incetare in caz de pensionare.

Personal am inregistrat la ITM-Ilfov o decizie ( pensionare pt. invaliditate) cu art. 55(b), mentionez ca la cererea inspectoarei care se ocupa de firma la care lucrez, am incheiat cu acest articol.
lilid a scris:

.....
Personal am inregistrat la ITM-Ilfov o decizie ( pensionare pt. invaliditate) cu art. 55(b), mentionez ca la cererea inspectoarei care se ocupa de firma la care lucrez, am incheiat cu acest articol.

Sunt tare curios de unde au scos cei de la ITM Ilfov asa ceva ...poate au alt Cod al muncii ... art.55 lit.b constituie temeiul de drept al incetarii raportului de munca cu acordul partilor si nicidecum nu are vreo legatura cu pensionarea.
eu cred ca legiuitorul a avut in vedere ca primordial ocrotirea interesului angajatului si de aici intelesul respectv.
Daca nu ar fi fost imperativa norma angajatorul r fi putut opune in instanta o eventuala *culpa comuna
In domeniul acesta e necesar clar ca angajatul sa fie aparat de stat deoarece mijloacele sale de aparare sunt infime raportate la posibilitatile angajatorului
Eu recunosc ca sunt novice in domeniu dar ma bag ca nu am de lucru
cu scuze.....
In fata legii toti suntem egali ... ori o incetare cu acordul ambelor parti impune o solicitare din partea angajatului sau din partea angajatorului si nicidecum este o incetare datorita faptului ca o persoana s-a pensionat pentru invaliditate..

Alte discuții în legătură

Codul muncii ONELIN ONELIN Care credeti ca este rationamentul pentru care legiuitorul a modificat prin legea nr.49/2010, litera d) a art.56 din Codul Muncii? Cum inceteaza CIM in cazul ... (vezi toată discuția)
Pensionare conform legii nr. 49/2010 emiliaa emiliaa Un angajat nascut in 10.04.1946 a indeplinit varsta de pensionare in ianuarie 2010. Nu a depus dosar de pensionare la casa de pensii si nici nu va depune el. ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca conf. art. 56 "d" din l.53/2003 modificat. gaby1970 gaby1970 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in aceasta situatie.:\"> In Legea 19/2000 cu modificari si completari ulterioare(inclusiv L49/2010) se mentioneaza ,, ... (vezi toată discuția)