avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept executional penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept executional penal

Invatamantul superior in penitenciare. Este invatamantul superior indiferent de forma o conditie conforma legii 275/2006,de reducere a perioadei de executare cu parte din pedeapsa considerata ca fiind executata pe baza muncii prestate-instruire scolara?
Cel mai recent răspuns: Thunder42 , utilizator 12:31, 14 Septembrie 2010
Thunder42 a scris:

Da. Conform legii art.76 alin.1 lit e nu face distinctie. Cum poate fi considerat invatamantul universitar ca parte integranta a art.57pct.10;art.65pct.4;art.76alin.2 care fac referire la INSTRUIRE SCOLARA iar acele sanse juridice egale tuturor persoanelor private de libertate emanate din Principiul nediscriminarii si egalitatii in drepturi si tratament nu sunt reale,considerand si art.32 si art.16 din constitutie?

vedeti si regulamentul de aplicare a legii 275 si anume hg 1897/2006
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
doberv, utilizator
Personal am ajuns la concluzia k astazi dreptul nu mai este gandit ci a devenit o .....,tavalita in politic si puterea jurisdictionala.,,Banalizarea justitiei,, foarte frumos creionata de catre Dl.Valerian Cioclei-Critica ratiunii penale. Nu mai stim nimic despre metodele si argumentele interpretarii normei juridice.Dak legiuitorul omite sau chiar greseste avem ICCJ si CC care trebuiau sa indrepte insa sunt atat de ocupate cu dosare tip VOICU,ce nu vor fi rezolvate niciodata in spiritul a ceea ce inseamna JUS. Iata de ce spiritul de arta al dreptului romanesc nu va exista niciodata.
Mai concret exista Recomandari ale Consiliului Europei R... Va asigur ca sunt numai recomandari. SPETA:Absolvent in detentie a 4 ani s udii universitare ID (impunerea legii prin hot. 1897/2006),munk in interesul penitenciarului,evidentieri,programe....nu se recunoaste fractie din pedeapsa.DE CE?
Cursurile,indiferent de felul lor,urmate in perioada de detentie,sunt in masura de a recomanda ,pe langa celelalte conditii cumulative prevazute de lege, la propunerea pentru liberarea conditionata facuta de comisia penitenciarului si avuta ulterior in vedere de catre instanta la pronuntarea intr-o astfel de cerere.
Intr-adevar prevederile legale la care va referiti sunt doare generice sau"subintelese"
Trebuie inteles faptul ca o comisie penitenciara nu discuta o persoana inainte de 2/3 din pedeapsa ce nu depaseste 10ani prin nerecunoasterea acestei forme de invatamant la art.76 alin1lit.e din l.275/2006

Alte discuții în legătură

Dreptul la educatie in penitenciar. ContSters241638 ContSters241638 Am fost arestat preventiv timp de 16 luni dupa care eliberat sub control judiciar acum 2 ani timp in care am urmat cursurile unei postliceale de asistenti ... (vezi toată discuția)
Zile castig pt. eliberare!!! sherezhada88e sherezhada88e Buna seara, am si eu o intrebare cine poate sa ma ajute va rog!!! Poti sa urmezi o scoala (liceu, facultate),in afara penitenciarului pt. ati mai reduce ... (vezi toată discuția)
Urgent - calcul pedeapsa de executat cosminaa cosminaa URGEENTTT!!!! cat inseamna un an penal? pentru o pedeapsa de 2 ani pt complicitate la inselaciune cat ar avea de executat? va rog sa-mi raspundeti, astazi a ... (vezi toată discuția)