avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat de tentativa de omor calificat nevinovat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat de tentativa de omor calificat nevinovat

in urma cu un an am avut o cearta cu un grup de tigani care s-au napustit asupra masinii mele cu bate si bolovani la care eu nu i-am bagat in seama dar au continuat cearta fiind beti ducandu-se la sotia mea acasa si incercand sa intre abuziv in curte,ca sa-mi apar familia am venit cu un grup de prieteni si in timpul scandalului a fost lovit un baiat in cap si rudele lui m-au acuzat pe mine ca nu il cunosteau pe cel care l-a lovit apoi eu am plecat din tara si politia a fc dosarul cum au vrut ei acum sunt arestat la bveci pt tentativa si nevinovat va multumesc
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive. Apasati butonul editeaza. Multumesc.

burnei bebe a scris:

are 54 de zile si eu m-am gandit sa contest acest certificat prima avocata care am avut-o mi-a luat foarte multi bani si degeaba nu s-a ocupat deloc de caz noi eram plecati ca pt asa ceva am angajat-o sa schimbe incadrarea juridica,si nu a facut-o

burnei bebe a scris:

daca adevaratul vinovat nu recunoaste ca a dat el cu toporul,si nu vor nici cei din tabara adversa sa spuna adevarul ca sotul meu nu a dat cu toporul il condamna pe sotul meu?acum i-a acceptat testul cu poligraful ce se intampla daca acolo arata ca el este nevinovat?poate sa-i dea drumul in libertate sa se judece?

burnei bebe a scris:

n-a incercat sa-si fc dreptate singur nu m-am exprimat eu corect si nu mint cu absolut nimic chiar spun adevarul adevarat pt ca am nevoie de ajutor urgent asa mi-a fc avocata prima care s-a ocupat de caz mi-a cerut sa spunem tot adevarul si nu s-a ocupat de nimic nu e dreptate la noi in romania pt ca adevaratul viniovat nu va recunoaste in veci ca el a dat cu toporul partii vatamate,deci sotul meu risca sa fie condamnat nevinovat,cat risca sa ia pedeapsa dc il condamna nu are antecedente penale
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
Gabriela Mihai, Avocat
r.gabi a scris:

Se pare ,ca a existat o lovitura,cu corp contondent,dvs,ati confirmat,cu toporul,intr-o zona vitala,in cap.
De aceea se considera ca in cauza este vorba despre o tentativa de omor.
Apararea dvs.trebuie sa dovedeasca cele relatate de dvs,pentru a se schimba macar incadrarea juridica in lovire sau vatamare corporala,in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale,acordate de medicul-legist,dar si in functie de intensitatea loviturii.
Eventual,trebuiesc contestate concluziile medicului legist la Comisia Nationala de Avizare a INML Dr.M.Minovici

Nu cred ca va avea sanse reale sa schimbe ceva referitor la incadrarea juridica a faptei.
Va ramane pe tentativa pe omor.O lovitura aplicata in cap cu toporul poate duce in mod clar la aceasta concluzie chiar si instanta de judecata pe buna dreptate.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

r.gabi a scris:

Se pare ,ca a existat o lovitura,cu corp contondent,dvs,ati confirmat,cu toporul,intr-o zona vitala,in cap.
De aceea se considera ca in cauza este vorba despre o tentativa de omor.
Apararea dvs.trebuie sa dovedeasca cele relatate de dvs,pentru a se schimba macar incadrarea juridica in lovire sau vatamare corporala,in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale,acordate de medicul-legist,dar si in functie de intensitatea loviturii.
Eventual,trebuiesc contestate concluziile medicului legist la Comisia Nationala de Avizare a INML Dr.M.Minovici

Nu cred ca va avea sanse reale sa schimbe ceva referitor la incadrarea juridica a faptei.
Va ramane pe tentativa pe omor.O lovitura aplicata in cap cu toporul poate duce in mod clar la aceasta concluzie chiar si instanta de judecata pe buna dreptate.

avocat Claudiu Lascoschi

Necunoscand actele si lucrarile dosarului,am evocat schimbarea incadrarii juridice ,ca o posibilitate ,dar in niciun caz,nu se poate "pronostica" incotro se va indrepta ancheta,eventual cu o aparare competenta.
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
Da, am inteles acest lucru.

Insa din relatarea faptelor chiar nu pot sa consider ca ar avea sanse.
Ar trebui sa isi concentreze atentia pe o pedeapsa cu suspendare intrucat daca modalitatea concreta de savarsire a faptei permite o concluzie catre o atenuare a gravitatii faptei poate ca ar trebui sa se individualizeze pedeapsa in acest fel.
Insa, numai dupa analiza dosarului se poate ajunge la o asemenea concluzie in concret.
Pentru tentativa de omor sansele sunt foarte reduse pentru a se aplica o pedeapsa cu suspendare...

avocat Claudiu Lascoschi
Se pierde din vedere afirmatia sotiei (cea care scrie aici); sustine ca nu sotul ei a fost cel care l-a lovit pe cetateanul cu pricina dar “organele” il acuza totusi – in baza “marturiei” victimei si a prietenilor victimei, care nu il cunosc pe adevaratul agresor si, se pare, vor ca cineva sa "plateasca".

E acesta genul de “caz” in care invinuitul este obligat sa isi dovedeasca… nevinovatia?! “Organele” – se pare – considera ca au dovedit vinovatia…

@burnei bebe,
Exista nesansa ca sotul sa fie condamnat pentru fapta respectiva daca toata lumea sustine ca el este cel care a lovit cu toporul.
Insa, la scandal au participat si alti prieteni ai sotului… Asadar, de ce nu declara ei adevarul?
Sigur ca agresorul real nu are motive sa recunoasca… dar e absurd ca cei din tabara adversa sa sustina acelasi lucru – mai ales daca sotul dv il cunoaste pe agresor si ii poate spune victimei cine este acesta si unde poate fi gasit…
Acest aspect este un altul care… nu prea se potriveste… deoarece e ca si cum – prieteni si dusmani - s-au coalizat impotriva sotului dv.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! fraatele meu a lovit un prieten in legitima aparare ... Florentina20199 Florentina20199 Buna ziua ! Fraatele meu a lovit un prieten in legitima aparare ,cauzandu-i diferite fracturi inclusiv la cap. A fost bagat la tentativa de omor . Momentan e ... (vezi toată discuția)
Probe concludente? adrian gorganeanu adrian gorganeanu 2 persoane fac pana si derapeaza in sant. in apropiere se afla un cioban cu oile,caruia i se cere ajutorul ptr. a scoate masina din sant.dupa ce acesta ajuta ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza sa dau de marturie mincinoasa? valentina burnei valentina burnei mai multe persoane majoritatea neamuri au acuzat pe sotul meu ca a dat cu toporul in cap unui baiat,stiind de fapt ca ei spun numai minciuni fapt ce reiese si ... (vezi toată discuția)