avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ TEHNIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ TEHNIC

-Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile angajatorului inainte de suspenda
temporar activitatea salariatilor sai(somaj tehnic)? Ce documentatie tb sa
intocmeasca? Si daca le acorda si altceva in afara de 75 % din ultimul salariu
pe perioada somajului tehnic.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 5 Decembrie 2011
Stimate user, pentru acele doua luni, OUG 28/2009 scrie clar:
Art. 1
(5) Pentru stabilirea şi calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
Corect si foarte clar!
Ar trebui sa ne obisnui cu ideea ca decat sa ne luptam cu raspunsurile diverse de la institutii de stat, este mai util sa apelam la un consilier juridic care ne clarifica mult mai repede problemele, nu-i asa?
:coffee:
Am si eu o neclaritate in ceea ce priveste concediul medical in astfel de situatie. Sa presupunem ca sunt programat sa intru in regim de asteptare (somaj tehnic) in perioada 01.08-15.08.09 iar eu intru in concediu medical de pe data de 25.07.09 pana pe data de 25.08.09. ... Cum se procedeaza in acest caz, perioada somajului se trece in cartea de munca asa cum s-a stabilit sau dupa ce vin din concediul medical sunt obligat sa intru in somaj tehnic? Daca stie cineva sa specifice si textul de lege daca se poate. Va multumesc
Buna ziua !
Am citit cu interes intrebarile si raspunsurile referitoare la somaj tehnic.
Nu am reusit sa ma lamuresc daca se trece in carnetul de munca somajul tehnic sau nu. Va multumesc anticipat pentru raspuns. :)
Da, suspendarea c.i.m. ca urmare a intreruperii temporare a activitatii se trece in carnetul de munca.

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic B.E.C. ARION B.E.C. ARION -care este procedura de acordare a somajului tehnic si ce presupune aceasta in conditiile ordonantei 28/2009 (vezi toată discuția)
Suspendarea activitatii Raluca Pamfil Raluca Pamfil Buna ziua. Am o problema si as vrea sa o rezolv legal si bine pt. toata lumea. Firma noastra se confrunta cu probleme financiare si fiind si in domeniul ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate cf art.52 alin1 lit c din cm antonia_m09 antonia_m09 As vrea sa stiu daca la o societate cu activitate de costructii este legala suspendarea pe 30 zile a CIM angajatilor( fara plata slariilor) datorita incetarii ... (vezi toată discuția)