-Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile angajatorului inainte de suspenda
temporar activitatea salariatilor sai(somaj tehnic)? Ce documentatie tb sa
intocmeasca? Si daca le acorda si altceva in afara de 75 % din ultimul salariu
pe perioada somajului tehnic.
In perioada de "somaj tehnic" salariatii sunt la dispozitia unitatii pentru a putea fi chemati oricand la serviciu, asa ca se pot deplasa de doua ori pe luna sa-si ia salariul.
buna ziua. deranjez si eu cu o intrebare pe acest subiect. indemnizatia de 75% poate fi acordata in 2 transe (la fel ca la salariu -avans si lichidare) sau se plateste o data pe luna?
Puteti plati aceasta indemnizatie la fel cum se platesc si salariile ... :)
Daca un angajat reincepe activitatea cu 01.06.2009( fiind de la 01.04.2009 in somaj tehnic) , iar cu 01.07.2009 este concediat prin desfiintarea postului, cum se trec aceste 2 luni de somaj tehnic in adeverinta tip pe care angajatorul trebuie sa o completeze cu stagiul de cotizare al angajatului, pentru ca acesta sa beneficieze de somaj??
Mentionez ca persoana a fost angajata in iulie 2008, deci pana la 01.07.2009 , fara cele 2 luni de somaj tehnic ar avea la noi doar 10 luni de cotizare la somaj.
Se iau in considerare si cele 2 luni de S T sau nu le trec pe adeverinta si trebuie ca angajatul sa se duca si la fostul angajator pentru inca 2 luni de stagiu??
tocmai am sunat si AMOFM si mi-au spus ca nu se trec pe adeverinta aceste 2 luni si ca trebuie sa se duca la fostul angajator sa ii dea o adev cu inca 2 luni de satgiu....
Mi-a spus ca se considera stagiu asimilat dar pentru pensie!!!!
Nu mai inteleg nimic!!#-o