avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ TEHNIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ TEHNIC

-Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile angajatorului inainte de suspenda
temporar activitatea salariatilor sai(somaj tehnic)? Ce documentatie tb sa
intocmeasca? Si daca le acorda si altceva in afara de 75 % din ultimul salariu
pe perioada somajului tehnic.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 5 Decembrie 2011
Buna ziua,
Cum se calculeaza Indemnizatia de 75% pt salariul brut de baza de 2500 lei + indemnizatie de conducere de 500 lei.
Are cineva facut stat salarii pt Somaj tehnic ?
Indemnizatia reprezinta o suma de bani care are cuantumul de 75% din salariul de baza.
In cazul dvs 75% din 2500lei = 1875 lei indemnizatie bruta.

Orice alte sporuri sau indemnizatii nu au legatura cu aceasta indemnizatie de 'somaj tehnic'.
Ele nu isi justifica acordarea pentru ca personalul respectiv nu presteaza activitate in acest timp.

Dar cred ca este posibil sa fie acordate daca angajatorul tine sa mai dea si alti bani decat ce este strict obligat de lege.
Se acorda doar 75% din salariul de baza pe perioada întreruperii temporare a activităţii angajatorului.
In cazul in care exista un conflict de munca declansat pot fi trecuti angajatii in somaj tehnic? Exista vreo reglementare care sa interzica acest lucru? Multumesc
Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare ... prin urmare, se poate decide de catre angajator intreruperea temporara a activitatii.

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic B.E.C. ARION B.E.C. ARION -care este procedura de acordare a somajului tehnic si ce presupune aceasta in conditiile ordonantei 28/2009 (vezi toată discuția)
Suspendarea activitatii Raluca Pamfil Raluca Pamfil Buna ziua. Am o problema si as vrea sa o rezolv legal si bine pt. toata lumea. Firma noastra se confrunta cu probleme financiare si fiind si in domeniul ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate cf art.52 alin1 lit c din cm antonia_m09 antonia_m09 As vrea sa stiu daca la o societate cu activitate de costructii este legala suspendarea pe 30 zile a CIM angajatilor( fara plata slariilor) datorita incetarii ... (vezi toată discuția)