avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransarea de la sistemul termic cand ai repartitoare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransarea de la sistemul termic cand ai repartitoare de caldura

Buna ziua!Am rugamintea sa ma indrumati in ceea ce trebuie sa fac ptr a obtine debransarea de la sistemul centralizat de incalzire.Locuiesc la bloc intr-o scara care este constituita in asociatie de proprietari,iar contractul la energie termica este individual.Motivul este ca am luat legatura cu reprezentantul Regiei care mi-a spus ca nu ma pot debransa datorita faptului ca am montate repartitoare de caldura pe calorifere(ESTE DATA LEGE SI NU AM CE SA FAC,a spus el).V-as ruga sa-mi spuneti daca este asa si sa ma indrumati ce pasi trebuie sa urmez pentru a obtine debransarea in cel mai scurt timp.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:32, 8 Mai 2011
Dv. sunteti in situatia punctului 1 de la art.30 din legea 325/2006 si anume:
(1) Debransarea totala a instalatiilor interioare de incalzire si/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu se va face în urmatoarele conditii cumulative:
a) acordul scris al asociatiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunarii generale;

b) anuntarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a autoritatii administratiei publice locale cu 30 de zile inainte de debransare.


Nu sunteti in situatia de la punctul 2 deoarece acolo e vorba doar de deconectarea unui consumator din apartament, nu de debransare totala.

Si am sa va explic diferenta:
La punctul 1 nu este necesar acordul vecinilor deoarece se presupune ca prin debransare va asigurati un alt mod de incalzire, practic inlocuiti un mod de incalzire cu altul, ceea ce inseamna ca NU ii afectati pe vecini, din punct de vedere termic.
La punctul 2, in cazul deconectarii unei camere sau a mai multor camere presupune ca omul din apartament isi restrange capacitatea de incalzire a corpurilor de incalzit (caloriferelor), afectand din punct de vedere termic confortul vecinilor.
In consecinta, mergeti la presedintele asociatiei sa va puna o semnatura si stampila pe cererea de debransare si apoi mergeti si anuntati furnizorul de caldura ca veti face debransarea si in plus de asta administratorul va anunta firma care va face calculul caldurii sa va scoata de la contorizarea acesteia. Veti plati numai partile comune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
elga50, moderator
MULTUMESC MULT ptr. clarificare.
doamna elga50, cu tot respectul ... dar gresiti
- indiferent ca isi asigura locuinta cu un alt sistem de incalzire sau nu, proprietarul in cauza se debranseaza total de la "instalatiile interioare de incalzire si/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip ", iar pentru aceasta este nevoie de cele 3 conditii cumulative descrise de acea lege. numai ca legea 230/2007 si/sau hg 1588/2007 (nu mai stiu exact care dintre ele) specifica faptul ca este necesar acordul asociatiei (care poate fi obtinut de la comitetul executiv/presedintele asociatiei), si nu de acordul adunarii generale printr-o decizie a acestui for al asociatiei
Eu am citat articolul din legea 325/2006, dar daca observati ce am scris la finalul mesajului meu anterior, nu sunt departe de ceea ce sustineti si Dv.
In privinta celor 3 conditii din legea 230 sau HG 1588 v-as fi recunoscatoare daca le-ati cita :)
@raduleo_72 daca in asoc mai exista un ap deconectat pana in 2007 furnizorul poate sa va deconecteze de la retea, deoarece precedentul a fost facut, conform art.249 din Ordin 91/2007
Verificati daca conventia semnata de dvs si furnizor seamana cu conventia din anexa 4 a Ordinului 483/2008 mai ales art.7 al.2 din ordin.
Pentru a avea un dialog constructiv cu "domnul" furnizor lecturati urmatoarele:
- art. 52 al.3 din HG 1588/2007
- Legea 325/2006 art.28; art.30 al.1,2,3; art. 38 al.2; art.54
- Ordin 91/2007 art.246÷253; art.254 lit.g.
iar in cazul in care nu-l lamuriti adresativa la ANRSC, anexati si copie conventie, urmand ca in 3 saptamani sa primiti raspuns si functie de ce primiti veti actiona ca atare.
Analizand articolele veti vedea diferenta dintre debransare si deconectare.

Alte discuții în legătură

Încălzire apartament marianalin marianalin Buna ziua, locuiesc la et.4 și detin centrala termica din 2008, intr-un bloc cu 4 etaje vecinul de la etajul.3 să debranșat de la termoficare am semnat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu debransarea georgia2 georgia2 Doresc sa ma debransez de la sist. centralizat de incalzire. Am depus o cerere in care am mentionat faptul ca de la iarna nu mai doresc sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)