Dv. sunteti in situatia punctului 1 de la art.30 din legea
325/2006 si anume:
(1) Debransarea totala a instalatiilor interioare de incalzire si/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu se va face în urmatoarele conditii cumulative:
a) acordul scris al asociatiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunarii generale;
b) anuntarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a autoritatii administratiei publice locale cu 30 de zile inainte de debransare.
Nu sunteti in situatia de la punctul 2 deoarece acolo e vorba doar de deconectarea unui consumator din apartament, nu de debransare totala.
Si am sa va explic diferenta:
La punctul 1 nu este necesar acordul vecinilor deoarece se presupune ca prin debransare va asigurati un alt mod de incalzire, practic inlocuiti un mod de incalzire cu altul, ceea ce inseamna ca NU ii afectati pe vecini, din punct de vedere termic.
La punctul 2, in cazul deconectarii unei camere sau a mai multor camere presupune ca omul din apartament isi restrange capacitatea de incalzire a corpurilor de incalzit (caloriferelor), afectand din punct de vedere termic confortul vecinilor.
In consecinta, mergeti la presedintele asociatiei sa va puna o semnatura si stampila pe cererea de debransare si apoi mergeti si anuntati furnizorul de caldura ca veti face debransarea si in plus de asta administratorul va anunta firma care va face calculul caldurii sa va scoata de la
contorizarea acesteia. Veti plati numai partile comune.