avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransarea de la sistemul termic cand ai repartitoare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransarea de la sistemul termic cand ai repartitoare de caldura

Buna ziua!Am rugamintea sa ma indrumati in ceea ce trebuie sa fac ptr a obtine debransarea de la sistemul centralizat de incalzire.Locuiesc la bloc intr-o scara care este constituita in asociatie de proprietari,iar contractul la energie termica este individual.Motivul este ca am luat legatura cu reprezentantul Regiei care mi-a spus ca nu ma pot debransa datorita faptului ca am montate repartitoare de caldura pe calorifere(ESTE DATA LEGE SI NU AM CE SA FAC,a spus el).V-as ruga sa-mi spuneti daca este asa si sa ma indrumati ce pasi trebuie sa urmez pentru a obtine debransarea in cel mai scurt timp.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:32, 8 Mai 2011
Oricine are dreptul sa dea pe oricine in judecata, mai ales ca aveti si o lege de partea Dv. (325/2006 - art.30), dar ideea e: ati avea castig de cauza? Aici este problema Dv. si aici doriti un raspuns Dv. Dar cine v-ar putea garanta asta? Eu zic ca nimeni. Si de aceea v-am intrebat, deranjandu-va probabil, de ce va agitati.

Nu va suparati pe mine, dar Dv. nu aveti prea multe la indemana, asociatia nu se baga, proprietarul-vecin nu e cooperant, procesul costa....in aceste conditii eu nu sar ca arsa sa va trimit la judecatorie, pentru ca asta ar presupune sa va sfatuiesc sa cumparati o iluzie, pana una-alta.
nici vorba sa ma supar pe dvs, as fi cretin sa o fac :)
deci inteleg urmatoarele:
1-legea este facuta ptr a fi incalcata si cel care o incalca are mai multe drepturi
2-asociatia ar avea mai mari sanse decat mine in proces avand aceeasi lege de parte a ei ca si mine
Oricum, sincer nu intetionez eu personal sa ma judec c u nimeni, vreau doar sai arat legea,( fiindca respectivul spuine ca nu exista asa ceva , ca el se poate deconecta cand vrea fara nici o aporobare), iar daca se va ajunge la proces se va ajunge prin asociatie , daca vecinul cu pricina nusi va incalzi locuinta in vreun fel , si nu va achita acea cota parte care -i revine ptr tevile care trec prin apartament
Nu vrea sa achite deoarece iarna trecutra a scapat nefiind infiintata asociatia de proprietari nu lam putut obliga , noi proprietari am pus mana de la mana bani si am cumparat combustibil(totul a tinut de bunul simt , dar acum e vorba de lege) , dar iarna aceasta o vom face prin asociatie si atunci inteleg ca va fi obligat sasi achite acea cota parte .
apropos: daca el nu are nici un act de deconectare, neanuntand oficial pe nimeni, daca nici nu o va face , poate il pune la plata la iarna? ce se poate inatampla? :):))
Aveti repartitoare de costuri pe instalatia de incalzire?

Daca aveti, costurile lui ar trebui sa fie reflectate de consumul pe repartitoare.
In cazul blocurilor clasice, firma care calculeaza costurile caldurii, in cazul in care cineva sta ca "mortu-n papusoi" si nu declara nimic, il pune cu un consum estimat. Daca omul si-a scos repartitoarele de pe calorifere si a facut greseala sa nu declare...aia e, plateste atat ca i s-a pus!

Daca nu aveti, atunci, da, ar putea fi pus la plata.
nu avem repartitoare deci...omul o poate incurca cu plata din moment ce nu sa deconectat ''oficial'',nu are niciun act

Alte discuții în legătură

Încălzire apartament marianalin marianalin Buna ziua, locuiesc la et.4 și detin centrala termica din 2008, intr-un bloc cu 4 etaje vecinul de la etajul.3 să debranșat de la termoficare am semnat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu debransarea georgia2 georgia2 Doresc sa ma debransez de la sist. centralizat de incalzire. Am depus o cerere in care am mentionat faptul ca de la iarna nu mai doresc sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)