avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransarea de la sistemul termic cand ai repartitoare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransarea de la sistemul termic cand ai repartitoare de caldura

Buna ziua!Am rugamintea sa ma indrumati in ceea ce trebuie sa fac ptr a obtine debransarea de la sistemul centralizat de incalzire.Locuiesc la bloc intr-o scara care este constituita in asociatie de proprietari,iar contractul la energie termica este individual.Motivul este ca am luat legatura cu reprezentantul Regiei care mi-a spus ca nu ma pot debransa datorita faptului ca am montate repartitoare de caldura pe calorifere(ESTE DATA LEGE SI NU AM CE SA FAC,a spus el).V-as ruga sa-mi spuneti daca este asa si sa ma indrumati ce pasi trebuie sa urmez pentru a obtine debransarea in cel mai scurt timp.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:32, 8 Mai 2011
Si legatura intre tavanul lui si podeaua Dv. cum se face?
Nu conteaza ca nu erati infiintati ca asociatie de proprietari. Acordul Dv. tot trebuia luat.
Pe baza art.30 din Legea 325/2006 si a conditiilor de deconectare il puteti da in judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
elga50, moderator
pana aici mati lamurit si va multumesc !=D>
mai am o intrebare: centrala noastra termica de bloc functioneaza cu combustibil lichid dar consuma si curent electric, consum ce se reflecta la ceasul de curent electric comun de pe scara; o persoana deconectata de la caldura cum va plati curentul electric consumat la comun , respectivul zice ca el nu are de platit nimic fiindca este deconectat de la caldura respectiv centrala termica ,dar de consumat consuma si el curent pe casa scarii,nefiind 2-a contoare separate de curent cum se va calcula?
astept raspunsurile dvs , multumesc anticipat

Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
realplayer, utilizator
In cazul acesta se poate vedea din experienta altor blocuri cam cat revine - in medie - de plata unei persoane pentru curentul electric si il inmultiti cu numarul de persoane (curentul electric se imparte pe numar de persoane, in cazul blocurilor clasice).
Scadeti ceea ce rezulta din calcul din factura, restul facturii il calculati pentru ce aveti Dv. acolo, caldura, apa calda...si la redactarea listelor in dreptul respectivului ii puneti curentul socotit asa cum v-am spus la inceput.

Dar eu ma intreb totusi daca Dv. acolo nu aveti rubrica de curent electric, numai pentru iluminatul holurilor si pentru lift (?). Bagati tot curentul in formula de calcul pentru apa calda si caldura?
Mai bine nu-mi spuneti, ca intrevad o complicatie mai mare decat as vrea sa aflu!!!! :)
elga50, moderator
DECI SA VA SPUN, EU NU SUNT ADMINISTRATOR ,SUNT UN SIMPLU LOCATAR SI MA INTREB CUM VA CALCULA ADMINISTTARATORUL CURENTUL LA IARNA, DIN MOMENT CE LA BLOCUL NOSTRU DE 2 ETAJE NU EXISTA DECAT UN CEAS DE CURENT ELECTRIC CARE MASOARA TOT, INCLUSIV ILUMINATUL DE PE CASA SCARII ,SI CE CONSUMA CENTRALA TERMICA. BLOCURI NU SUNT IN JURUL NOSTRU SUNT DOAR VILE:0, VA MULTUMESC PTR INFORMATII SI TIMPUL ACORDAT , EU ASH DORII SA STIU CUM AR FI LEGAL SA CALCULEZE ,CACI MORAL AR FI SA PLATEASCA CEL DECONECTAT DE LA CENTRALA DOAR CE SE CONSUMA PE SCARA
PS...APA CALDA SE INCALZESTE INDIVIDUAL PE BOILER DE APARTAMENT
PPS... IN LEGATURA CU DATUL IN JUDECATA , PTR DECONECTARE ILEGALA, CINE SAL DEA IN JUDECATA EU CA LOCATAR SAU ASOCIATIA DE PROPRIETARI?SI CHELTUIELILE DE JUDECATA CINE LE SUPORTA?
MULTUMIRI INCA ODATA
realplayer, utilizator
Asociatia de proprietari, presedintele, ca reprezentant al proprietarilor il poate actiona in judecata.

Alte discuții în legătură

Încălzire apartament marianalin marianalin Buna ziua, locuiesc la et.4 și detin centrala termica din 2008, intr-un bloc cu 4 etaje vecinul de la etajul.3 să debranșat de la termoficare am semnat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu debransarea georgia2 georgia2 Doresc sa ma debransez de la sist. centralizat de incalzire. Am depus o cerere in care am mentionat faptul ca de la iarna nu mai doresc sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)