anib a scris:
RUGAMINTE:
Puteti posta sau trimite un model de notificare de refuz?
Am fost si eu astazi la banca si cica trebuie semnat actul aditional pina in data de 17 septembrie. Eu am un contract de credit cu dobinda fixa foarte avantajoasa si acum cei de la banca mi-au dat un act aditional cu dobanda variabila. Am refuzat sa semnez dar mi-au spus ca trebuie sa le fac o notificare pentru refuz.
multumesc
OUG 50 se aplica la formele de imprumut cu dobanda variabila si nu se aplica la creditele cu dobanda fixa ce se bazeaza pe EUROBOR/ROBOR/LIBOR+marja fixa. Totusi ar fi bine sa cititi si ordonanta. Cei de la banca vor sa va impuna un credit cu dobanda variabila mai convenabila pentru ei. Daca aveti vreo notificare din partea lor in sensul in schimbarii creditului cu dobanda fixa in variabila, ar fi bine sa depuneti si o notificare la banca ca nu se aplica OUG in cazul d-voastra invocand articolele din ordinanta care arata la ce aplica (si eventual sa aratati ca veti face plangere penala pentru abuz, iar in cazul proceselor penale nu aveti de platit taxe de timbru judiciar, dar pot dura mai mult) si o plangere la Protectia Consumatorilor, atasand si notificarea bancii.