alinagava a scris:
Astazi sotul meu a fost si a depus o notificare de refuz a AA-ului in forma ofertata de banca EURIBOR+marja fixa. Pe langa faptul ca functionara nu stia ce sa faca cu ea... a sunat la ceva "barbat-zana"... si respectivul i-a transmis sotului ca atunci banca o sa aiaba drepul sa ii mareasca fara nici un control rata. Oricum ... aceasta afirmatie este doar de intimidare... Ca OUG 50/2010 intra oricum in vigiare... nu am cerut in notificarea respectiva sa nu se aplice ce ne-au oferit ei... am subliniat ca nu acceptam varianta de dobanda pe care banca ne-a oferit-o.
Sora mea are credit la o alta banca, credit cu dabanda fixa pe 3 ani de aprox 10000 lei... au anuntat-o sa vina sa semneza prin sms. Astazi am fost cu ea pana la banca (e banca aceea la care ii facea reclama Ghe. Hagi, Nadia Comaneci si Ilie Nastase). Functionara de acolo a tot asigurat-o ca rata nu i se va schimba ... si ca nu are rost sa ceara AA-ul. A fost destul de convingatoare cu sora mea... pe mine nu m-a convins... Inainte de a pleca i-am spus ca noi nu plecam cu nimic mai mult decat cu o promisiune verbala si este doar cuvantul ei nu este al bancii, i-am citit nervozitatea (s-a inrosit). Probabil imi dadea dreptate... banca ii pune in situatia de a prostii omul.
NU MAI CRED O IOTA DIN CEEA CE ZIC BANCILE VERBAL! PUNE INSCRIS... SI POATE MAI CRED!
Si in fond... din ce cauza nu i-a dat AA-ul ca sa o linisteasca?
I-am spus surorii mele sa ceara neaparat AA-ul cu nr de inregistrare si desfasuratoarele cu modificarile aduse de OUG 50/2010.
si noi avem un credit la banca la care are sora ta. Este un credit de nevoi personale cu dobanda variabila. Din iunie de cand sotul meu a facut o cerere scrisa in care solicita explicatii cu privire la elementele care fac dobanda sa varieze nici pana in ziua de azi nu am primit un raspuns scris.Tot ce am aflat a fost lunea trecuta cand o dna de la banca ne-a spus ca nu are sens sa cerem explicatii cu privire l componentele dobanzii ca sunt niste indicatori pe care oricum nu ii intelegem, repsectiv politica monetara, riscul de tara si inca ceva dar nu mai retin ce anume. In lege scrie clar ca dobanda trebuie raportata la niste indicatori clari, concisi pentru a caror intelegere nu sunt necesare studii de specialitate. In cazul asta cum imi spun ea mie ca astea sunt variabilele dobanzii si ca nu este o marja fixa, ca dobanda mea variabila reprezinta costul la care se imprumuta banca?????? In afara de explicatiile idioate si aberante pe care le dau habar nu au ce scrie in lege, ei primesc mail-uri de la cineva cu ce yb sa le spuna oamenilor si aia spun indiferent de ce intrebi tu. Ma scosese din sarite fatuca aia, imi venea sa ii dau cu OG in cap cand o auzeam cum insista ca ei sunt obligati prin lege sa imi faca din dobanda variabila dobanda fixa.X-(