avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

intr-un proces pe litigiu de munca cine face dovada probelor partea parata sau partea reclamanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 4 Iulie 2010
oprea_rodica68 a scris:

angajatorul nu s-a prezentat nici la al doilea termen,as vrea sa stiu daca el nu a adus nici o proba in instanta la terminarea procesului are drept de recurs?



Art.129 din Constitutie prevede ca, împotriva hotărârilor judecătoreşti, părţile interesate şi Ministerul Public pot exercita căile de atac, în condiţiile legii.
Prin urmare, angajatorul are posibilitatea de a exercita calea de atac a recursului.
in conditiile legii or legea spune la art. 287 c. mun. " .... pana la prima zi de infatisare" iar art. 134 cod pr. civ. spune ca " prima zi de infatisare este ziua in care se pot depune concluzii scrise" astfel ca avem prima zi la tribunal ... rejudecarea inca o zi de infatisare prin urmare in conditiile legii se spune in Constitutie nu !?
ctynn a scris:

in conditiile legii or legea spune la art. 287 c. mun. " .... pana la prima zi de infatisare" iar art. 134 cod pr. civ. spune ca " prima zi de infatisare este ziua in care se pot depune concluzii scrise" astfel ca avem prima zi la tribunal ... rejudecarea inca o zi de infatisare prin urmare in conditiile legii se spune in Constitutie nu !?


Era vorba despre exercitarea unei cai de atac ... nu cred ca un drept fundamental stabilit prin Cosntitutie poate fi asa inlaturat cu sustineti dvs ....

Expresia * in conditiile legii * se refera la termenul si motivele de exercitare a recursului ... exista cumva prevazut in Codul de procedura civila , motivul acesta pentru care dvs spuneti ca nu se poate exercita recursul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
putem considera ca prin nerespectarea de catre angajator a art. 287 c. mun. angajatorul renunta la dreptul sau chiar instanta putand constata ca aceasta nerespectarea duce la concluzia ca angajatorul admite in mod tacit contestatia deciziei de concediere bineinteles chiar si aplicand disp. art. 288 c. mun. .
cum am mai afirmat, in cazul unui conflict de munca legea speciala este Codul Muncii pentru ca art.298 alin. (2) ultima liniuta c. mun. spune :....

p.s. exista atat de multe exceptii de neconstitionalitate respinse de C.C.R. in legatura cu acest articol ...
Nu cred ca trebuie sa confundam codurile intre ele ... iar intrebarea era legata de exercitarea recursului si nici nu are legatura cu art.287 C.mun.

De asemenea, nici respingerea exceptiilor de neconstitutionalitate privind art.287 C.mun. nu are legatura cu exercitarea recursului ...

Exercitarea unei cai de atac este una, iar sarcina probei in litigiile de munca este altceva....prin urmare, cred ca nu este cazul sa confundam cele doua institutii.

Alte discuții în legătură

Noul cod al muncii ctynn ctynn se doreste, pe langa altele, abrogarea art. 287 din actualul Cod al Muncii. in aceste condiitii majoritatea conflictelor de munca nu se vor mai putea judeca ... (vezi toată discuția)
Art. 287 si art. 288 codul muncii ctynn ctynn art. 287: \" sarcina probei revine angajatorului...\" art. 288: \" instanta decade din beneficiul probei partea care intarzie nejustificat administrarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot proba in instanta...? EddieM EddieM Daca intentionez sa revendic in instanta plata unor drepturi banesti de la fostul angajator (salariul pe perioada de preaviz + salariul compensatoriu prev. de ... (vezi toată discuția)