avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

intr-un proces pe litigiu de munca cine face dovada probelor partea parata sau partea reclamanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 4 Iulie 2010
sa nu confundam codurile intre ele : potrivit art. 291 c. mun. se completeaza cu c.p.c. si nu invers in masura in care c.p.c. nu constine dipozitii contrare!

daca sustineti ca s-ar incalca dreptul angajatorului la exercitarea cailor de atac atunci dreptul salariatului de a cere suspendarea executarii deciziei de concediere pana la solutionarea cazului de ce nu este reglementat ?
Buna seara,as dori sa stiu daca sporul de vechime este obligatoriu sa il plateasca angajatorul,mentionez ca eu am un contract partial de munca de 4 ore,la o asociatie de propietari.
Tot la alta asociatie de propietari,am un contract de munca partial/4 ore,din anul 2001,s-a virat catre bugetul de stat foarte putin,deoarece nu s-au mai primit banii,asociatia in vechime nu avea cod fiscal,fiind la vremnea respectiva de locatari,tocmai in anul 2008,au devenit asociatie de propietari;desi in procesele verbale ale adunarilor generale ,hotarasera sa se plateasca,au stopat,incercand sa inchida contractele de munca cu ian 2003[n aceiasi situatie e si femeia de servici].
La ora actuala nu exista din punct de vedere legal la ITM,nici o decizie de inchidere a contractelor.
Eu in luna martie 2010,trebuia sa intru la pensie ,pentru limita de varsta,dar cartea mea de munca e deschisa si atat,in rest nimic.
Sunt inca angajata cu contract de munca,eu consider ca ,da,eu lucrez in continuare la aceasta asociatie,platind doar impozit 16%,existant si conventie civila in paralel din 2008,va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
ctynn a scris:

sa nu confundam codurile intre ele : potrivit art. 291 c. mun. se completeaza cu c.p.c. si nu invers in masura in care c.p.c. nu constine dipozitii contrare!

daca sustineti ca s-ar incalca dreptul angajatorului la exercitarea cailor de atac atunci dreptul salariatului de a cere suspendarea executarii deciziei de concediere pana la solutionarea cazului de ce nu este reglementat ?

Cred ca confundati subiectul intrebarii puse de catre utilizator .. era vorba despre exercitarea recursului care este reglementat in Codul de procedura civila si nu in Codul Muncii ... inclusiv motivele pentru care se poate exercita aceasta cale .

Intr-adevar , suspendarea executarii deciziei de concediere nu este reglementata in Codul Muncii , insa aceasta intrebare trebuia s-o punei celor care au adoptata acest Cod al muncii si nu noua pe forum ....
freeelis a scris:

ctynn a scris:

Cred ca confundati subiectul intrebarii puse de catre utilizator .. era vorba despre exercitarea recursului care este reglementat in Codul de procedura civila si nu in Codul Muncii ... inclusiv motivele pentru care se poate exercita aceasta cale .

Intr-adevar , suspendarea executarii deciziei de concediere nu este reglementata in Codul Muncii , insa aceasta intrebare trebuia s-o punei celor care au adoptata acest Cod al muncii si nu noua pe forum ....

asa cum se poate constata dvs. ati facut aceasta deraiere de la subiect, ok !?
daca intradevar doriti: reglementarea recursului in conflictele de munca este dat de legea 168/99 republicata B-)
:offtopic:
Deraierea cred ca nu am facut-o eu, ci dvs ... nu este pentru prima data cand incurcati subiectele ...

Uitati-va miai bine cand ati scris despre art.287 C.mun. si la intrebarea userului despre recurs ..si apoi mai discutam ...

Alte discuții în legătură

Noul cod al muncii ctynn ctynn se doreste, pe langa altele, abrogarea art. 287 din actualul Cod al Muncii. in aceste condiitii majoritatea conflictelor de munca nu se vor mai putea judeca ... (vezi toată discuția)
Art. 287 si art. 288 codul muncii ctynn ctynn art. 287: \" sarcina probei revine angajatorului...\" art. 288: \" instanta decade din beneficiul probei partea care intarzie nejustificat administrarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot proba in instanta...? EddieM EddieM Daca intentionez sa revendic in instanta plata unor drepturi banesti de la fostul angajator (salariul pe perioada de preaviz + salariul compensatoriu prev. de ... (vezi toată discuția)