Conform noului cod fiscal PFA-ul va fi o specie pe cale de disparitie.
Majoritatea PFA-urilor existente vor fi incadrate la activitati dependende conform noilor criterii, si astfel impozitarea se va face ca in cazul oricarui salariu.
Am intors problema pe toate partile si nu gasesc nici o solutie.
Intrezareste careva vreo varianta sau ma duc sa suspend activitatea ?
Probabil ii au in vizor mai mult pe cei la norma de venit. Ma gandeam sa le fac si o adresa scrisa, sa vad daca primesc acelasi raspuns. Am vorbit cu 2 persoane la finante si ambele ziceau ca cei care sunt impozitati in sistem real nu au cum sa fie incadrati ca dependenti.
Angajati n-am, nu ma folosesc de baza materiala a organizatiilor cu/ pt care lucrez si nici nu am contract de munca la vreo firma. O singura organizatie din strainatate, de la care incasez aprox 90% din venituri pe an, imi asigura cazarea in deplasari... Incasarile nu sunt lunare.
Am citit normele de aplicare, dar nu si intreaga OUG 58 (decat pasaje ce apar si pe forum, sau din alte surse) si nu imi dau seama daca se face o distinctie intre cei care platesc la norma de venit sau in sistem real. Cine stie ce au primit Administratiile Financiare Judetene/ locale de la ANAF...
Ar fi interesant daca ar intreba si altii prin tara, sa vedem ce raspuns primesc.
A mai intrebat cineva?!
Dupa "indelungi framintari" cred ca stiu ce au analizat ei la cei cu norma de venit. "Au analizat" daca norma de venit este < limita minima (12 * salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată = 7200 RON), caz in care se impune o noua norma de venit. Este singurul lucru sigur 100% de pina acum din ordonanta...
pt ca sunt doua entitati diferite, asa le considera, cf legii stricte, cei dela ANAF...Asta pt consilierul juridic care intreba....
pe mine ma interesa cum se face incadrarea in "dependenti" si "independenti", pt a sti daca platesc sau nu si contributiile...asta pana reusesc sa anulez OUGX-(
cu alte cuvinte, eu aleg sa fiu independent, nu platesc contributiile..cine si cum vine apoi sa imi spuna ca sunt dependent?
Neclaritati pfa
tsg
Buna ziua!
Se discuta mult de acest subiect si am incercat sa gasesc raspuns si la o neintelegere a mea. Probabil ca e ceva de interpretare:
\"\" Orice ... (vezi toată discuția)
Pfa-versus angajat
leo2000ro
Se mai merita sa ne facem PFA?!Sau nu?! Eu vroiam sa imi fac PFA -ca inspector HR...acum nu stiu ce sa fac...are cineva vreo idee?Eu sunt angajata, dar pe alt ... (vezi toată discuția)