avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate solutiona un litigiu de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate solutiona un litigiu de munca?

Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
La dosarul respectiv este hotararea de dizolvare ? ... mi se pare cusuta cu ata alba aceasta solutie ...
In februarie 2012 firma era in stare de functionare -mi s-a aratat documentul emis de catre Oficiul Registrului Comertului. Era in timpul cercetarii dosarului. Nu stiu ce a facut angajatorul dupa ce a fost pus sub invinuire de la politie si pana la parchet.
ITM-ul in februarie 2012 mi-a elibaerat adeverinta de vechime in munca de la data angajarii si pana la 1 ianuarie 2011 - de la 1 ianuarie 2011 nu mai intra in atributiile itm.
In plus- daca firma ar fi fost dizolvata de ce ar fi solicitat angajatorul expertiza contabila pe sume in decembrie 2011?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
Nina1, utilizator
Trebuie mers din nou la ORC si sa solicitati informatii despre acel angajator ...
Pentru inceput voi face contestatie impotriva ordonantei procurorului.
Este logic ca un dosar sa fie cu solutie de scoatere de sub urmarire penala a angajatorului dupa ce acesta a fost pus sub invinuire? Fapta a fost facuta si pentru a scapa sa dizolve firme rapid si sa nu se tina cont de tot ce s-a judecat si anchetat in acest timp?
Potrivit legii, se poate angaja raspunderea penala a administratorului de societate, daca se dovedeste ca acesta a actionat cu rea-credinta, in sensul ca a folosit banii societatii in interes propriu sau a ruinat intentionat firma.

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)