Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Intr-un dosar penal format ca urmare a plangerii penale pentru nerespectarea hotararii judecatoresti pe un litigiu de munca organele de cercetare incadreaza fapta sau solutioneaza dosarul si functie de prejudiciul cauzat ? In cazul meu prejudiciul este mai mare de 25mii lei?
Cu stima
In cazul unui dosar penal , organul de cercetare penala stabileste daca fapta savarsita indeplineste elementele constitutive ale unei infractiuni si in functie de probele administrate va decide sau nu trimiterea dosarului in instanta ...
In cadrul cercetarilor din dosarul penal format ca urmare a plangerii impotriva angajatorului pentru nerespectarea hotararii judecatoresti in ligiu de munca, angajatorul a solicitat efectuarea expertizei contabile pentru sumele datorate atat mie cat si la bugetul de stat. Un alt obiectiv solicitat de catre angajator in cadrul expertizei a fost sa se stabileasca daca firma angajatoare avea venituri in anul 2008. La acest obiectiv expertul a stabilit ca angajatorul nu avea venituri. Influenteaza in vreun fel solutia dosarului si faptul ca trebuie sa-mi plateasca drepturile salariale din iulie 2007 si pana in 2011?
Cu stima
Nu are niciun efect faptul ca in 2008 angajatorul nu avea bani sa va plateasca salariu ... important este ca acesta nu vrea sa puna in executarea hotararea data ... aceasta este fapta care trebuie cercetata de catre organul de cercetare penala si nu acel aspect.
Am avut un dosar civil-litigiu de munca, dosar ce a fost inregistrat pe rolul instantei in iunie 2009. Pe instanta de fond am castigat procesul in octombrie 2010. Angajatorul a formulat recurs in decembrie 2010. Pe instanta de recurs am castigat procesul in iunie 2011- hotarare executorie, irevocabila si definitiva. Angajatorul nu a pus in executare hotararea judecatoreasca- pasul urmator a fost sa formulez plangere penala impotriva angajatorului pentru nerespectarea hotararii judecatoresti- in care era specificata obligativitatea angajatorului de a-mi plati salariile si de a ma reintegra in munca.
Deoarece angajatorul nu a respectat hotararea judecatoreasca in termen legal de la notificare mi-am formulat demisia pentru a nu ajunge in situatia anterioara castigarii procesului pe instanta de fond si pe recurs.
La Politie angajatorul a fost pus invinuire penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti. S-a dispus realizarea expertizei contabile pentru ca angajatorul a solicitat- sa se stabileasca exact suma de bani pe care o datora mie. Firma era in stare de functionare - asta in februarie 2012 conform documentelor de la dosarul penal de la politie.
De la politie dosarul a fost trimis catre parchet.
Am primit ordonanta si stupoare!!! - l-au scos de sub urmarire penala pe angajator pe motiv ca s-a dizolvat firma in aprilie 2012.
E posibil asa ceva?
Ce trebuie sa fac in continuare?
Recurs litigiu de munca
Nina1
Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)