avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate solutiona un litigiu de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate solutiona un litigiu de munca?

Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Nu conteaza daca a mai fost cercetat sau nu decat in momentul in care dosarul ajunge in fata instatei .. asa cum v-am mai spus , daca nu va retrageti plangerea dosarul va ajunge la procuror care va decide daca il trimite in judecata sau nu pe patron.
Inteleg. Totul ramane la latitudinea procurorului?
In cazul in care procurorul nu trimite dosarul in judecata ce cale este de a-mi recupera drepturile salriale si vechimea in munca?
Cu stima
Nina1 a scris:

Inteleg. Totul ramane la latitudinea procurorului?
In cazul in care procurorul nu trimite dosarul in judecata ce cale este de a-mi recupera drepturile salriale si vechimea in munca?
Cu stima


pentru recuperarea drepturilor salariale va puteti adresa unui executor judecatoresc ... alte cai nu mai aveti , decat daca fostul angajator le achita de bunavoie ..
Cine suporta cheltuielile catre executorul judecatoresc?
Cu stima
Nina1 a scris:

Cine suporta cheltuielile catre executorul judecatoresc?
Cu stima


Mai intai creditorul - adica dvs - si apoi acestea pot fi recuperate de la debitor- fostul angajator - sub forma cheltuielilor de executare ... Potrivit art.371 ind. 7 din Codul de procedura civila :
Partea care solicita indeplinirea unui act sau a altei activitati care intereseaza executarea silita este obligata sa avanseze cheltuielile necesare in acest scop. Pentru actele sau activitatile dispuse din oficiu cheltuielile se avanseaza de catre creditor.
Cheltuielile ocazionate de efectuarea executarii silite sunt in sarcina debitorului urmarit, afara de cazul cand creditorul a renuntat la executare sau daca prin lege se prevede altfel. De asemenea, debitorul va fi tinut sa suporte cheltuielile de executare facute dupa inregistrarea cererii de executare si pana la data realizarii obligatiei stabilite in titlul executoriu prin executare voluntara.
Sumele ce urmeaza sa fie platite se stabilesc de catre executorul judecatoresc, prin proces-verbal, pe baza dovezilor prezentate de partea interesata, in conditiile legii.
Pentru sumele stabilite potrivit prezentului articol procesul-verbal constituie titlu executoriu.

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)